"Coșmarul" Oțelului, în drumul spre promovare

"Coșmarul" Oțelului, în drumul spre promovare
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Antrenorul care a învins gruparea gălățeană la barajul decisiv de promovare de anul trecut s-a întors în Liga a III-a, chiar pe traseul roș-alb-albaștrilor în drumul către Liga a II-a.

Când părea că Oțelul aproape că nu are adversar pe măsură în lupta pentru promovare, iată că mutările din perioada de iarnă au conturat unul cu adevărat periculos. Este vorba despre Ceahlăul Piatra Neamț, din Seria I, care l-a numit ca antrenor pe Florentin Petre, antrenorul de coșmar al Oțelului. La cârma celor de la Dacia Unirea Brăila, fosta sa echipă, Florentin Petre a reușit să se impună în fața roș-alb-albaștrilor în cele două partide din sezonul regulat ale ediției precedente de campionat, apoi a obținut promovarea pentru brăileni, în finală cu Oțelul (fără să piardă vreun meci), la care se adaugă eliminarea gălăţenilor din "Cupa României", deşi adversarii au folosit rezervele, înaintea actualei ediții de campionat. Odată cu trecerea la Ceahlăul, este de așteptat ca jucătorii cei mai importanți de la Dacia Unirea Brăila să îi urmeze. Astfel, Patrick Petre, Rafael Stănescu sau Gabriel Răducan ar putea îmbrăca și ei tricoul Ceahlăului.

"Suntem conștienți cu toții că începem un drum greu, lung. Am vorbit cu antrenori din grupa noastră și la începutul campionatului era cel mai bun lot și toată lumea se speria că Ceahlăul va promova la pas, însă, cum se întâmplă în fotbal, niciodată ceea ce pui pe hârtie nu se materializează pe teren. Am venit să câștig, să fac performanță. Am reușit să performez la Brăila din foarte puțin, cu un grup de oameni, mă refer atât administrativ, cât și cel pe care l-am condus, la grupul de jucători. Asta a făcut diferența, nu au făcut-o banii. Voi face tot ce e posibil să creez un grup de jucători cu caractere exact după felul și modelul cum am fost eu ca jucător", a spus Florentin Petre, la numirea sa oficială.

Două puncte de recuperat, în trei etape

Pentru a ajunge în lupta pentru promovare, Ceahlăul lui Florentin Petre are de recuperat întâi de toate două puncte față de locul al patrulea din Seria I, ocupat momentan de Hușana Huși, în doar trei etape de campionat. Ceahlăul e abia pe locul șase, iar până la poziția a patra se află și Șomuz Fălticeni, cu un punct mai mult. În cazul în care va reuși să prindă locurile de play-off, nemţenii au de recuperat ecartul față de primele două clasate, Dante Botoșani și Foresta Suceava. În momentul de față, cele două echipe au 13, respectiv, 12 puncte în plus.

După încheierea fazei de play-off, primele două clasate din seriile I și a II-a se vor împerechea în semifinalele de la baraj, ce se vor disputa în dublă manșă.

Oțelul face parte din Seria a II-a și se află pe primul loc, cu trei etape înainte de finalul sezonului regulat.

Citit 4266 ori Ultima modificare Joi, 20 Ianuarie 2022 19:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.