CSM Arcada s-a calificat în sferturile de finală ale CEV Cup

CSM Arcada s-a calificat în sferturile de finală ale CEV Cup
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

CALIFICARE!

Echipa de volei masculin CSM Arcada Galaţi s-a calificat în sferturile de finală ale CEV Cup, la capătul unei duble dispute cu nemții de la UV Frankfurt.

După ce s-au impus cu 3-0 în primul joc, gălățenii au câştigate cele două seturi de care mai aveau nevoie în meciul de joi seară, desfăşurat tot la Sala Sporturilor "Dunărea", după multiple răsturnări de situație: CSM Arcada - UV Frankfurt 3-2 (25-20, 27-29, 25-27, 27-25, 15-11).

Vom reveni cu amănunte.

(Florin Radu)


Calificarea în "sferturi" încă se joacă * Marți seară, la Galați, s-a disputat prima manșă a dublei "optimilor" CEV Cup. Conform înțelegerii cluburilor, ambele partide se dispută în orașul nostru din cauza restricțiilor determinate de pandemie.

Debut surprinzător de partidă

Primul meci a avut o desfășurare aparte. În special, primul set. S-a început tare, cu cei de la United Volley Frankfurt în prim-plan, în timp ce băieții noștri nu-și găseau cadența. S-a ajuns rapid la 2-6 și printr-un efort s-a produs prima egalitate, 8-8. În rest, au condus oaspeții în primul set de la un cap la altul: 8-10, 11-14 și 19-22. Dar finalul primului set a fost unul de poveste. Nemții au avut 23-21 și 24-22, dar setul avea să le revină gălățenilor. Cum? Ultimele puncte au fost jucate la cea mai înaltă tensiune, cu tribunele în picioare și multe, multe emoții. Prea siguri de victorie, oaspeții s-au deconcentrat, în timp ce echipa Arcadei parcă a prins aripi. Gălăţenii au luat-o încetișor, le-a ieșit și jocul - ceea ce pe parcursul primului set nu se întâmplase - și într-un final entuziasmant şi-au adjudecat setul cu 26-24 (după exact 30 de minute de dispută încrâncenată).

Seturile doi şi trei, la discreția gazdelor

Serios marcată de nereușita de care a avut parte, echipa oaspete s-a clătinat vizibil și inexplicabil în continuare, iar ostilitățile au fost conduse categoric de băieții noștri. Aceștia au continuat cu sextetul de start: Raici, Bala, Sestan, Rangel, Sobirov, Butnaru - Kantor (libero). Jocul le-a mers de minune! Iată evoluția scorului în actul al doilea: 5-2, 11-3, 15-5, 22-9 și 25-13. În setul al treilea: 3-0, 5-3, 10-7, 16-10, 21-15, 25-17. În afara celor șapte jucători, ale căror nume le-am consemnat, au mai intrat: Rață, Teleleu, Cristudor și Magdaș. N-au jucat deloc moldoveanul Talpă (cel mai înalt jucător al echipei, 2,14 m), Darlaczi, Toro și Bissette, acesta din urmă fiind indisponibil din cauza unei accidentări.

Calificarea se decide astăzi

După cum s-au desfășurat lucrurile, s-ar părea că Arcada este deja calificată în sferturile de finală ale Cupei CEV. Dar nu este deloc așa. După cum au evoluat în primul set al meciului de marți, nemții sunt în stare de o replică la cel mai înalt nivel. Iată și echipa folosită de cei din Frankfurt: Tsuiki, Dervisaj, Staples, Baxpohler, Weir, Schops - Bernsmann; Reinhardt, Huger, Lindberg, Henning, practic întregul lot deplasat, sub îndrumarea antrenorului belgian Christophe Achten.

A arbitrat norvegianul Geir Vestbo, secondat de Katarzyna Sokol (Polonia), iar partida a doua îi va avea la "pupitru" pe Katarzyna Sokol şi pe grecul Alexandros Avramidis. Observator a fost ucraineanul Mihail Melnik.

Al doilea meci este programat astăzi, de la ora 18:00, tot în Sala Sporturilor "Dunărea".

În încheierea acestor rânduri, iată și o declarație a antrenorului gălățenilor Sergiu Stancu: "Meciul a debutat cu multe greșeli din partea noastră, dar, din fericire, ne-am revenit la timp. O mare contribuție a avut și publicul, aliatul nostru obișnuit, care ne-a condus spre victorie, acum și în alte situații. Oaspeții au demonstrat că sunt o echipă de top în voleiul din Germania - fiind vicecampioni. Indiscutabil, calificarea nu este încă asigurată, pentru că, se știe, o echipă germană poate fi considerată învinsă doar după ce se urcă în autocar! Meciul retur este decisiv și vom face totul pentru un rezultat favorabil și calificarea în sferturile Cupei CEV".

Citit 1754 ori Ultima modificare Vineri, 21 Ianuarie 2022 11:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.