CSM Arcada, stopată de polonezii de la Belchatow

CSM Arcada, stopată de polonezii de la Belchatow
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Marți seară, Sala Sporturilor "Dunărea" din Galați a cunoscut atmosfera marilor confruntări internaționale. Aici s-a disputat meciul retur dintre CSM Arcada şi SKRA Belchatow, din sferturile de finală ale competiției continentale CEV Cup.

Un meci de importanță maximă, în care echipei noastre îi era necesară pentru calificare o victorie cu 3-0 sau 3-1, după ce în tur cucerise un punct (2-3) pe tărâm polonez. Misiune foarte grea pentru echipa gălățeană, dată fiind valoarea voleiului polonez. Și acest lucru s-a văzut încă din startul partidei.

Meciul a debutat cu serviciul moldoveanului nostru Vasile Talpă, iar echilibrul s-a păstrat pe tabelă o bună parte din timp: 3-3, 6-6, 9-12, 12-12. De aici, însă, jocul a luat o turnură favorabilă echipei oaspete: 12-17, 15-20, 21-22 şi s-a finalizat la 21-25. Actul al doilea a avut aspectul dorit de întreaga asistență, care a constituit al șaptelea jucător: 6-1, 10-3, 16-9, 19-11 și 25-19. Astfel au apărut speranțele depășirii fazei sferturilor de finală și ale obținerii unei calificări istorice. Din păcate, în următoarele două seturi, nivelul jocului echipei gălățene a scăzut, în timp ce oaspeții au evoluat din ce în ce mai bine, demonstrând, dacă mai era nevoie, că provin din țara care a cucerit ultimele două titluri mondiale în această disciplină sportivă. Ce a urmat nu a fost favorabil pentru a încheia o seară fericită. Oaspeții au arătat mai multă stăpânire de sine, au profitat de orice inexactitate din terenul nostru și, după 3-7, 7-12, 16-21 și 19-25, s-a făcut 1-2 la seturi. Cel de-al patrulea act a debutat cu gândul la egalare și, eventual, prelungirea meciului până la "setul de aur". Dar n-a fost să fie, băieții noștri s-au străduit, dar n-au reușit decât uneori să țină pasul cu prestigiosul adversar. Drept urmare, am asistat la un ultim set disputat la cea mai înaltă tensiune, cu multiple egalități pe tabela de scor și cu un final favorabil echipei oaspete, care a sprintat către semifinalele CEV Cup. Evoluția setului al patrulea pentru 1-3 scorul final: 3-3, 11-11, 16-16, 17-18, 20-23, chiar 23-24 și aici punctul decisiv a aparținut adversarei, pentru 23-25.

"Ne-am dorit mult un succes și o calificare în acest meci, care, din păcate, nu m-a mulțumit pe deplin. Am avut momente bune de joc, dar per ansamblu am evoluat mai slab decât în deplasare. Dacă jucam la fel ca în Polonia, având și publicul de partea noastră, cu siguranță altul ar fi fost rezultatul. Totuși, părăsim competiția cu fruntea sus. Va trebui să depășim acest moment neplăcut și să ne concentrăm atenția spre meciurile din campionat și Cupă. Chiar sâmbătă avem un adversar redutabil, pe Steaua, care de mulți ani tânjește după un titlu. Este echipa în fața căreia am pierdut singurul meci din acest sezon, așa că mergem în Capitală pentru a obține un rezultat favorabil", a fost declarația antrenorului Sergiu Stancu.

Meciul a fost arbitrat de italianca Ilaria Vagni, secondată de Gyula Tillmann (Ungaria).

Antrenorul gălățean a folosit 12 din cei 14 jucători pe care îi are la dispoziție, în dorința obținerii unui rezultate favorabil, dar nu s-a putut. Iată primul "sextet": Raici, Bala, Talpă, Sestan, Rangel, Sobirov - Kantor (libero). Au mai jucat: Cristudor, Rață, Teleleu, Darlaczi şi Butnaru. N-au intrat Toro și Magdaș.

După ce a eliminat din CEV Cup reprezentantele a trei țări, Cehia, Franța și Germania, CSM Arcada și-a egalat palmaresul din sezonul trecut, dar n-a putut trece de echipa din Belchatow pentru a stabili performanţa de a fi prezentă în semifinale. Echipa noastră a avut totuşi un parcurs mai mult decât onorabil în Europa, cu zece meciuri disputate în Liga Campionilor și Cupa CEV.

Citit 1046 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Februarie 2022 23:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.