Moment istoric pentru baschetul gălățean. CSM Galați, în careul de ași al „Cupei României”

Moment istoric pentru baschetul gălățean. CSM Galați, în careul de ași al „Cupei României”
Sursa foto: Sportul Ilustrat
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Gruparea gălățeană de baschet masculin a produs marea surpriză a acestui sezon de Cupă și a prins un loc în turneul final, care se va desfăşura la Craiova.

CSM Galați a reușit să facă un sezon extraordinar în ediția precedentă a Ligii Naționale, iar în sezonul actual al "Cupei României" a bifat o bornă istorică pentru baschetul gălățean: calificarea în "final four"-ul competiţiei. Alături de gălățeni s-au mai calificat în careul de ași trei forțe ale baschetului românesc: "U" BT Cluj-Napoca, campioană și lider la zi, CSO Voluntari, deținătoarea "Cupei României", și SCM "U" Craiova, clubul organizator și o prezenţă constantă în topul competițiilor interne.

Ca să ajungă la turneul final, CSM Galați a învins, mai întâi, pe Argeș Pitești, una dintre pretendentele la "final four", chiar pe terenul acesteia, iar în turul următor a reușit să depăşească formaţia Athletic Constanța.

Conform tragerii la sorți, în semifinalele "final four", gălățenii au fost direcționați să joace cu SCM "U" Craiova, gazda turneului. Duelul este programat în această seară, de la ora 19:00, și va fi transmis în direct de canalele DigiSport. În cealaltă semifinală se vor întâlni "U" BT Cluj-Napoca și CSO Voluntari. Învingătoarele din cele două confruntări (câte o singură manșă) vor disputa marea finală, joi seară, la Craiova, de asemenea, în direct pe canalele DigiSport.

"Pentru noi este o onoare să reușim o calificare în această fază a competiției, este răsplata muncii noastre, a tuturor celor implicați aici. Dar asta nu înseamnă că trebuie să ne mulțumim cu atât, ci dimpotrivă, trebuie să facem tot ce ține de noi să reușim să dăm o replică pe măsura adversarilor. Este clar că la acest nivel nu sunt permise greșeli și e nevoie de concentrare maximă. Noi ne dorim să ne facem jocul nostru și să dovedim, în primul rând, că avem un cuvânt de spus indiferent de nivelul adversarilor. Sunt diferențe mari la nivel de bugete, dar pe teren vrem să arătăm ca o echipă, un colectiv puternic, așa cum am și reușit să obținem alte rezultate bune până acum", a spus Florin Nini, antrenorul gălățenilor.

CSM Galați și SCM "U" Craiova s-au întâlnit recent în LNBM, când oltenii au avut câștig de cauză, scor 85-69, la Galați, dar au fost momente în care gălățenii au arătat că pot evolua de la egal la egal cu adversarii lor, conducând la un moment dat în sfertul al treilea.

Donație pentru Marci

Oficialii clubului gălățean au decis ca banii obținuți din partea sponsorului competiției "Cupa României", ca urmare a calificării într-o fază avansată, să fie donați pentru cauza lui Silviu Maricel Ionașcu, cunoscut ca "Marci". Tânărul de 22 de ani din Galați a fost diagnosticat cu Limfomul Burkitt, o formă de cancer extrem de rară, galopantă, iar fondurile vor fi folosite în sprijinul tratamentului pe care Marci îl are de urmat. Gestul clubului gălățean a fost remarcat atât de Federația Română de Baschet, cât și de sponsorul competiției, ambele mediatizând sprijinul clubului gălățean oferit unui tânăr aflat la nevoie. Mai multe detalii despre cazul său și posibilitatea de a face donații pot fi accesate pe grupul de Facebook numit "Împreună pentru Marci".

Citit 1312 ori Ultima modificare Marți, 15 Februarie 2022 01:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.