Viața unei handbaliste gălățene în Elveția. Andreea Taivan, al doilea sezon în străinătate

Viața unei handbaliste gălățene în Elveția. Andreea Taivan, al doilea sezon în străinătate
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Handbalista gălăţeană Andreea Taivan, campioană mondială cu echipa națională de juniori a României, și-a îndeplinit dorința de a evolua în străinătate şi se află la cel de-al doilea sezon într-un campionat din Occident.

Cu toate că a reușit performanțe importante în handbalul românesc încă de la o vârstă fragedă, Andreea Taivan (24 ani) și-a dorit mult să evolueze în străinătate. Visul i s-a împlinit şi acum se află la al doilea sezon consecutiv departe de casă. După o experiență în Franţa, în sezonul precedent, Andreea joacă acum în Elveţia, la LK Zug, formație aflată în luptă pentru câștigarea campionatului.

"Experiența din Elveția merge foarte bine, în ultimele etape chiar au început să se vadă rezultatele muncii depuse în prima parte a campionatului. Avem ca obiectiv câștigarea competiţiei, iar acum suntem în primele trei. Echipa este extraordinar de tânără, ceea ce este un lucru foarte bun și ne-am închegat rapid ca joc colectiv".

Deși a avut oferte din țară, Andreea Taivan a ales să dea curs uneia venite din străinătate. "Am ajuns aici datorită antrenorului, care m-a urmărit anul trecut în campionatul Franței și mi-a zis că își dorește să fac parte din echipa sa. A fost cel care a insistat cu găsirea sponsorilor pentru venirea mea. Mi-a oferit câteva zile să vin în vizită, inițial, să văd condițiile și echipa. Mi-a plăcut foarte mult ce am găsit aici. În plus, antrenorul mi-a dat foarte multă încredere și am reușit să ajung la o formă sportivă bună. Toți oamenii de lângă și din club au fost extraordinar de primitori și m-au ajutat cu absolut tot ce am avut nevoie, nu mi-a lipsit nimic, ceea ce mi-a oferit liniște să mă dedic total îmbunătățirii performanței sportive", a adăugat Andreea.

Referitor la revenirea în țară din sezonul viitor, Andreea ne-a spus că nu a luat încă o decizie în acest sens, preferând să se concentreze momentan pe îndeplinirea obiectivelor echipei sale. "Este oarecum devreme să mă gândesc la sezonul următor. Vreau să dau tot ce pot și să mă antrenez la capacitate maximă, așa cum am făcut-o și până acum, să ne îndeplinim obiectivul și apoi voi vedea ce va fi. Nu știu dacă m-aș întoarce în România sau nu, sunt foarte bine aici momentan. Este al doilea meu sezon în străinătate și abia acum pot spune că m-am adaptat cum trebuie la distanță de casă”.

Handbalul românesc, admirat în Elveția

Renumele mondial al handbalului românesc a rămas la cote înalte, cu toate că ultimele rezultate la nivelul echipei naționale feminine nu s-au ridicat la așteptări. Handbalul românesc e privit extraordinar de bine. Toți cei de aici sunt impresionați când aud că vin din România, toată lumea știe de Cristina Neagu. Viața în Elveția este extraordinar de frumoasă. Am întâlnit și români aici. Am cunoscut foarte mulți oameni și mi se pare că oportunitățile de aici sunt foarte multe, pe toate planurile. Am avut posibilitatea să o cunosc pe Martina Hingis, marea campioană de tenis, ceea ce mi s-a părut un lucru extraordinar.

În cariera sa, în România, Andreea Taivan a jucat la nivel de seniori în prima ligă pentru echipele Galațiului, Danubius și CSM, apoi la Baia Mare și la Buzău.

Citit 1813 ori Ultima modificare Miercuri, 16 Februarie 2022 15:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.