Antrenorul emerit Dumitrescu, ca în tinerețe...

Antrenorul emerit Dumitrescu, ca în tinerețe...
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

La 76 de ani, maestrul Alexandru Dumitrescu este decanul de vârstă al antrenorilor de haltere gălățeni în activitate. Antrenorul emerit lucrează în continuare la  Piscu, fiind susținut de către primarul Ștefan Vlad, nimeni altul decât fratele campionului Nicu Vlad.

"Din 2011 lucrez la Piscu și, cât am să pot, nu mă voi da în lături de la ceea ce știu să fac mai bine", ne-a spus maestrul.

Acesta are în "portofoliu" mulți sportivii care au reprezentat România, antrenându-l, printre alții, și pe fostul campion mondial Valeriu Calancea. Printre cei pe care i-a pregătit şi au făcut carieră în sportul celor puternici îi enumerăm pe Paul Dumitrașcu - campion mondial de juniori, Mariana Tăbăcaru - campioană europeană, Mărioara Munteanu, Ionela Topală, Mirela Enache, Lili Niculiță și Valentin Dobre - medaliați la campionatele europene.

Prima competiție la care vor participa actualii elevi ai maestrului este Campionatul Național al juniorilor, concurs ce se va desfășura concomitent cu Programul Național "Pierre de Coubertin" pentru sportivii de 9-12 ani. Secția din Piscu va fi reprezentată de către Alexandru Popa și Flavius Dumitrache, acesta din urmă având de apărat performanța de anul trecut, când s-a clasat pe locul secund pe țară la categoria 36 kg.

Citit 922 ori Ultima modificare Marți, 15 Februarie 2022 18:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.