Oţelul, ca orice club de fotbal, încolţit de noi impozite

Oţelul, ca orice club de fotbal, încolţit de noi impozite
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Ultima Ordonanţă de Urgenţă care completează Codul Fiscal obligă cluburile să achite contribuţia la sistemul de pensii a sportivilor pe care i-a angajat, chiar şi pe baza unei convenţii civile * Numai Oţelul trebuie să mai dea la stat cam 500.000 de euro! *

„E groasă!”

Frica de noi taxe a oamenilor din fotbal, pe care şi conducătorul Oţelului o împărtăşea zilele trecute, are acoperire, Ordonanţa de Urgenţă care modifică şi completează Codul Fiscal împingând cluburile care le oferă microbiştilor „indispensabilul circ” la final de săptămână spre râpa falimentului.

Abrogarea unor prevederi din Legea Educaţiei Fizice şi Sportului dinamitează bugetul de venituri şi cheltuieli al grupărilor sportive, Oţelul Galaţi urmând să mai dea la stat, după un calcul sumar, încă 500.000 de euro anual!

Adică alte 11 miliarde de lei vechi, pe lângă cele trei pe care le vira lunar până acum.

„E groasă rău, nu ştiu ce vom face!”, a fost prima reacţie a lui Marius Stan după anunţul ministrului Finanţelor Publice, Sebastian Vlădescu.

Până acum era opţională

Despre ce este vorba? Iată textul Ordonanţei: „Începând cu luna iulie vor fi abrogate prevederile Legii Educaţiei Fizice şi Sportului privind opţiunea acordată sportivului profesionist, care a încheiat o convenţie civilă cu o structură sportivă, de a i se asigura la cerere participarea şi plata contribuţiei la un sistem de pensii public şi/sau privat.”

Care va să zică, dacă până acum cluburile nu erau obligate să achite contribuţia fotbaliştilor la sistemul de pensii, începând de luna viitoare e literă de lege s-o facă!

Toate asociaţiile sportive vor fi nevoite să dea cât mai des pe la Casa de Pensii, deci nu numai fotbalul va avea de suferit de pe urma acestei O.U.G. de modificare şi completare a Codului Fiscal.

„Suntem pe minus rău de tot”

„Am aflat că nu mai e opţională plata taxelor către Casa de Pensii, deci trebuie să achităm 17 la sută din fondul total de salarii. Acest buget se ridică la 3 milioane de euro, iar noul impozit ar face cam 500.000 de euro. O grămadă de bani.”

„Însă nu cred că noile prevederi se vor opri aici, vor mai apărea şi alte impozite care ne vor aduce în imposibilitatea de a mai funcţiona! Vă daţi seama cât de greu ne este? 700 sau 800 de mii costă instalaţia de nocturnă, acum trebuie să dăm şi aceşti 500 de mii.”

„Suntem rău de tot pe minus şi încă mai urmează şi alte taxe”, a comentat directorul general al „oţelarilor” care a reuşit zilele trecute să facă o economie de aproximativ 250.000 prin reducerea unor lefuri şi rezilierea unor contracte.

Explicaţie foto: Vin vremuri grele pentru toate sporturile, iar Marius Stan, conducătorul Oţelului, caută o variantă pentru ca gruparea gălăţeană de Liga I să nu se înece

Citit 1174 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.