Titluri și recorduri atletice pentru un fost consilier local

Titluri și recorduri atletice pentru un fost consilier local
Paul Găvănescu, un sportiv de succes
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Gălățeanul a reușit să obțină două titluri importante, la ultimele două participări în competiţii. Probele de atletism la categoria +45 ani au fost acaparate în ultima vreme de performanțele extraordinare ale lui Paul Găvănescu, recunoscut și pentru faptul că a fost consilier local în Galați. Acesta a reușit să obțină medalia de aur și să stabilească un record balcanic, la Campionatele Balcanice de atletism (desfășurate în Slovenia), la proba de triplusalt, cu o săritură de 13,11 metri. Realizarea vine după ce, în urmă cu o săptămână, obținuse trei titluri naționale la triplusalt, săritura în lungime și 60 metri plat, la Campionatul Național Master de Atletism Indoor de la București. La triplusalt, tot cu record, de această dată național - 12,80 m.

"În urmă cu o lună și puțin, după o serie de accidentări la antrenamente, luasem decizia de a nu mai participa la nicio competiție în sezonul indoor. Cu toate acestea, după campionatele europene am constatat că îmi revenisem suficient cât să pot concura în termeni decenți, așa că, împreună cu antrenorul Nicu Ciocan, am decis să particip. Au fost momente tensionate, cu senzația apăsătoare de teama recidivei accidentării, cu atât mai mult că a fost prima competiție la care participam în trei probe. Clipa primei sărituri reușite a reprezentat declicul de care aveam nevoie, săritura care s-a concretizat direct cu record național. În câteva secunde, am trecut de la agonie la extaz", ne-a spus Paul Găvănescu.

Referitor la partea de pregătire, cel mai important lucru pentru Paul este faptul că are sprijin de la antrenorul său, Nicu Ciocan.

"Cea mai importantă metodă de antrenament este... să ai antrenor. Unul care să-și cunoască bine meseria, să aplice prin metodică și mijloace cea mai potrivită rețetă pentru performanța urmărită. Apoi, ai nevoie de infrastructură specifică, parteneri de antrenament și, foarte important, timp alocat și multă, multă răbdare, pentru că rezultatele nu vin cât ai bate din palme. M-am antrenat în trei locații distincte: Stadionul "Dunărea", sala de atletism din Brăila și sala de fitness Elitegym. Planificarea a contorizat șase zile din săptămână pentru antrenamente, în care am îmbinat pregătirea fizică generală și cea specifică, în funcție de disponibilitatea locațiilor".

Implicarea politică, de domeniul trecutului

Paul Găvănescu a fost şi consilier local, perioadă în care a militat pentru dezvoltarea infrastructurii sportive.

"Implicarea mea în politică s-a încheiat în septembrie 2020, după aproape zece ani, odată cu mandatul de consilier local. În ceea ce privește sportul gălățean, am fost suficient de implicat prin inițiative și proiecte demarate, însă, astăzi, factorul politic este un mare impediment pentru dezvoltarea lui, în loc să devină un real sprijin. Politicul rămâne un analfabet funcțional în materie de sport", a adăugat Găvănescu, care are în palmaresul său, pe lângă rezultatele recente, titluri naționale în probele de triplusalt și lungime, ambele venite după 25 de ani de pauză, plus un alt titlu de campion balcanic, de la competiţia desfăşurată în Albania.

Paul Găvănescu este, dincolo de laudele meritorii pentru rezultatele obținute, un adevărat model pentru toți cei ce își doresc să se bucure din plin de pasiunea pentru sport.

Citit 1444 ori Ultima modificare Joi, 17 Martie 2022 10:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.