Calcule schimbate în lupta pentru promovare

Calcule schimbate în lupta pentru promovare
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Formaţia Oțelul Galaţi se află în lupta pentru promovarea în Liga a II-a de fotbal, iar Sporting Liești aspiră la un loc în play-off.

Cele două echipe gălățene din Liga a III-a (Seria a II-a) au început neconvingător anul 2022. Oțelul a bătut cu greu la Făurei, iar Lieștiul a pierdut acasă, cu Aerostar Bacău.

Echipa lui Dorinel Munteanu, cu calificarea în play-off deja garantată, se poate gândi la baraje, iar Seria I este mai imprevizibilă ca niciodată. Primele două clasate din seria Moldovei au comis-o încă de la primele meciuri ale anului. Dante Botoșani, liderul la zi, a remizat, scor 1-1, pe terenul ultimei clasate, în timp ce Foresta Suceava a pierdut, scor 0-1, pe terenul lui Șomuz Fălticeni, echipă cu pretenții la baraj. În alte meciuri de interes pentru zona de play-off a seriei, Bucovina Rădăuți și-a consolidat locul al treilea după victoria, scor 3-2, cu Hușana Huși, iar Ceahlăul lui Florentin Petre a revenit cu șanse în lupta pentru play-off după succesul, 1-0, cu Știința Miroslava. Ceahlăul a jucat cu un om mai puțin pe toată durata reprizei secunde, însă a arătat bine chiar și în inferioritate numerică.

Așadar, din Seria I, sigure de locul în play-off sunt Dante Botoșani (34 de puncte) și Foresta Suceava (32 p), iar pentru celelalte două locuri s-au înscris cu șanse Bucovina Rădăuți (27 p), Șomuz Fălticeni (24 p), Ceahlăul (23 p) și Hușana Huși (22 p), în timp ce Știința Miroslava a ieșit din calcule. Iată programul etapei următoare pentru echipele de la vârf: Dante Botoșani - Bucovina Rădăuți, Foresta Suceava - Știința Miroslava, Hușana Huși - Șomuz Fălticeni și Sporting Juniorul Vaslui - Ceahlăul.

Oțelul și Focșani, la distanță de restul

În cazul în care Oțelul (40 de puncte) și CSM Focșani (38 p) își câștigă fiecare ultimele două meciuri din sezonul regulat, atunci suspansul din play-off aproape că dispare, întrucât cele două echipe ar fi la cel puțin 13, respectiv, 11 puncte distanță față de locul al treilea. Ar însemna ca aceste două formaţii să meargă la baraj, unde vor întâlni cele mai bune două clasate în Seria I.

În ceea ce o privește pe Sporting Liești, șansele de calificare în play-off au scăzut dramatic, după eșecul de pe teren propriu cu Aerostar Bacău, din runda precedentă. Acum, lieștenii trebuie să câștige ambele meciuri rămase: deplasare la Ianca și acasă cu CSM Focșani. Sporting are doar un punct în plus față de Aerostar, care are de jucat cu două din ultimele clasate, Dinamo Bacău și Sportul Chiscani, fiind foarte greu de crezut că s-ar putea încurca.

Programul penultimei etape (sâmbătă, 19 martie): Oțelul - Metalul Buzău (locul 3), CSM Focșani - CSM Rm. Sărat, Aerostar Bacău - Sportul Chiscani, CS Făurei - Dinamo Bacău.

Citit 2178 ori Ultima modificare Joi, 17 Martie 2022 01:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.