CSM Galaţi va juca într-o grupă de opt echipe

CSM Galaţi va juca într-o grupă de opt echipe
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Începutul lunii aprilie coincide cu startul într-o nouă competiție - Liga Națională de Rugby. Aceasta este denumirea competiției în care vor evolua toate echipele din ţară.

Într-un comunicat al FR Rugby se arată că alături de echipele din prima grupă valorică vor juca și cele din al doilea eșalon, "în scopul ridicării permanente a echipelor din eșalonul secund".

În acest proiect, cele 15 echipe din România vor fi repartizate în două grupe. Iată cum se prezintă acestea. Grupa I: CSM Știința Baia Mare, SCM Timișoara, CSU Cluj, Știința Petroșani, RC Gura Humorului, CSU Arad și CSU Alba Iulia. Grupa a II-a: Steaua, Dinamo, CS Năvodari, RC Bârlad, CSM Galați, RC Grivița, Poli Iași și CSM Suceava. Sistemul competițional va fi fiecare cu fiecare, câte un singur meci. Primele două clasate vor juca apoi în play-off, iar restul echipelor în play-out (tur-retur).

În ceea ce o privește pe CSM Galați, ca și pentru celelalte competitoare din eșalonul al doilea, acest nou sistem poate fi considerat un câștig, echipele având posibilitatea de a-și măsura forțele cu granzii rugbiului autohton, pe marile arene din Capitală și din țară. S-a stabilit și noul sistem de disputare a jocurilor pentru "Cupa României". Acestea se vor juca în funcție de programul intern și internațional.

CSM Galați, lot de 32 de jucători

Pentru meciurile acestui sezon, echipa gălățeană (antrenori Marius Secuianu și Eugen Popa) va conta pe următorul lot de jucători: Badea, Jean Don, Bulearcă, Cocirlă, Ungureanu, Cotici, Cucu, Dănăilă, Eduard Don, Frăţilă, Niacșu, Partenie, Nistor, Mocanu, Cosmiuc, Ghindă, Arnăut, Chiper, Onofrei, Budileanu, Anton, Manolachi, Spătărescu, Cangea, Budăian, Misir, Cebotari, Toderașcu, Budeanu, Chitic, Ailincăi și Justian.

Pregătirile au debutat cu mult timp în urmă, iar pe lângă antrenamente au avut loc și două meciuri de verificare, unul cu Năvodari și celălalt cu o selecționată a orașului Chișinău, în dorința de a omogeniza grupul.

În zilele următoare va fi stabilit și programul de disputare a meciurilor din cele două grupe, plus alte amendamente de la nivelul FR Rugby.

Citit 787 ori Ultima modificare Luni, 28 Martie 2022 23:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.