UPDATE. Al patrulea titlu, în sărbătoare, pentru CSM Arcada
Foto: Marian Calestru

UPDATE. Al patrulea titlu, în sărbătoare, pentru CSM Arcada
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

UPDATE. Deși fără o miză deosebită, ultimul meci din actualul campionat a adunat în Sala Sporturilor "Dunărea" tribune pline. Amatorii voleiului din Galați au ținut să fie alături de favoriți, în momentul primirii trofeului pentru cel de-al patrulea titlu consecutiv de campioni naţionali.

Arcada și Dinamo au oferit un meci interesant, cu patru seturi, la finele cărora gălățenii au marcat încă un succes, cel cu numărul 26 din actuala ediţie. Primele trei seturi s-au încheiat la același scor, 18. Arcada și l-a adjudecat pe primul cu 25-18, după 3-3, 7-3, 16-11, 20-15, Dinamo a egalat după 18-25 (4-7, 6-10, 11-11, plus alte egalități, apoi 16-19, 17-22). În al treilea set, tot campionii au fost în față, 25-18. Pentru succesul la general, scor 3-1, băieții noștri au mai bifat un set, cu scorul de 25-17.

Spuneam că partida nu a avut o miză deosebită, campionatul era de multă vreme încheiat. Dar jocul a oferit multe momente de faze de calitate, pentru că se întâlneau primele două formații din fruntea voleiului masculin, cu numeroși internaționali - din țară sau din străinătate. În jocul echipei noastre au fost de admirat "ghiulelele" lui Raici, execuțiile tehnice de finețe ale lui Sestan sau Bala, ca și atmosfera de sărbătoare din teren, dar și din tribune.

Arcada și-a completat portofoliul de trofee, după "Cupa României", cu al patrulea titlu, după un sezon cu o încărcătură aparte, încheiat în Vinerea Mare. Dar să nu uităm nici de cele zece meciuri din cupele europene, în care gălăţenii au făcut o figură frumoasă.

Întâlnirea a fost condusă de bucureștenii Adrian Stoica şi Cristian Cristea.

Festivitate de excepție...

...ca și parcursul din acest sezon al echipei noastre. O sală plină a rămas pe poziții pentru momentul culminant - festivitatea de premiere. Invitați de onoare pentru a înmâna distincțiile au fost Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați, şi Alin Cojocaru, președintele FR Volei.

Într-o atmosferă demnă de un asemenea moment, ocupanta locului al doilea, Dinamo, a primit medaliile și trofeul pentru locul al doilea, în timp ce multiplii campioni au fost aurelați cu principalul trofeu, completat cu medaliile și tricourile de campioni.

Au fost luați la mână toți cei 15 jucători pe care Arcada i-a folosit în acest sezon: Raici, Bala, Sestan, Talpă, Rangel, Sobirov, Kantor, Cristudor, Butnaru, Rață, Darlaczi, Teleleu, Magdaș, Toro și Bissette.

Au urmat momente deosebite, oferite de artiști ai Teatrului Național "Nae Leonard", dar și de mai multe grupuri de majorete și de breakdance.

Întregul spectacol a durat trei ore, într-o deplină armonie, în care s-a trăit, deopotrivă ,de jucători și spectatori, bucuria de a fi împreună.


UPDATE. Echipa de volei masculin CSM Arcada Galaţi a învins vineri, pe teren propriu, formaţia Dinamo Bucureşti, cu scorul de 3-1 (25-18, 18-25, 25-18, 25-17), iar la final jucătorii gălăţeni au primit medaliile de aur şi tricourile de campioni pentru a patra oară consecutiv. În sezonul 2021-2022, Arcada a câştigat şi "Cupa României".

Foto galerie: Marian Calestru


Finalul de sezon sună cât se poate de bine pentru voleibaliștii de la CSM Arcada. După un campionat fructuos, echipa gălățeană se încoronează cu al patrulea titlu consecutiv de campioană naţională.

Voleibaliștii gălățeni dispută astăzi ultimul meci oficial din ediția de campionat 2021-2022. De la ora 16:00, la Sala Sporturilor "Dunărea", elevii lui Sergiu Stancu întâlnesc echipa Dinamo, cu care au avut mult de furcă în acest sezon. Dar acum lucrurile sunt deja rezolvate: CSM Arcada e pe primul loc, iar bucureștenii pe poziţia a doua, fără să se mai poată schimba nimic în ierarhie. Chiar dacă situația din clasament este clară, jocul de astăzi promite un spectacol de calitate, ce merită vizionat. Pe lângă dispută, spectatorii vor avea prilejul să asiste și la festivitatea de premiere, ce marchează încununarea unui sezon dintre cele mai reușite. Reprezentanții FR Volei le vor înmâna gălăţenilor medaliile și tricourile de campioni, plus prețiosul trofeu pentru titlu, cel de-al patrulea consecutiv.

Cele două echipe vor trimite în teren cei mai în formă jucători, care le-au adus pe primele poziții în clasament - în postura de campioană, respectiv, vicecampioană. Antrenorul gălățean a anunțat deja sextetul de start: Raici, Bala, Talpă, Sestan, Rangel, Sobirov - Kantor, cărora li se vor alătura pe parcursul jocului ceilalți echipieri: Rață, Butnaru, Teleleu, Darlaczi, Toro, Magdaș și Cristudor.

Sergiu Stancu prefațează acest meci astfel: "Vrem să încununăm acest sezon cu o victorie, cu eventul campionat - Cupă. Se anunță o sărbătoare a voleiului gălățean, îi așteptăm într-un număr mare pe spectatorii noștri, pe care dorim să-i răsplătim cu o victorie. Credem într-o după-amiază spectaculoasă, așa cum este bine să se încheie un sezon atât de reuşit. Întrucât la Galați vor juca cele mai bune două echipe din acest campionat, este garantat că va fi un spectacol pe cinste".

Și Dinamo vine la această ultimă apariție oficială cu cea mai bună garnitură, cu mulți internaționali, din țară și străinătate, precum Mihalcea, Cherbeleață şi Bartha.

Întâlnirea va fi condusă de arbitrul internațional Bogdan Stoica, secondat de Cristian Cristea, ambii din București.

Mirel Zaharescu, fost jucător și arbitru internațional, managerul echipei Arcada, ne-a spus: "Dorim să încheiem sezonul cu un joc frumos, cu un joc-spectacol, într-o atmosferă de sărbătoare, așa cum merită o echipă care repetă performanța pentru a patra oară".

La evenimentul de astăzi din Sala "Dunărea" vor fi și câteva momente artistice pentru a marca celebrarea titlului de campioană a României câştigat de CSM Arcada Galați.

Citit 2991 ori Ultima modificare Luni, 25 Aprilie 2022 15:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.