Gălățencele au revenit în primul eșalon

Gălățencele au revenit în primul eșalon
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

La capătul unui singur sezon în divizia secundă (nevoită din motive financiare, deși trebuia să joace în prima divizie), formaţia CSU Hygienium revine în Divizia A1.

Isprava fetelor conduse de două antrenoare pricepute și inspirate este de-a dreptul de aplaudat, lotul acestora fiind dominat de jucătoare foarte tinere, unele având chiar statutul de cadete.

Echipa Galațiului s-a aflat întregul sezon în prim-plan, cu excepția meciurilor pierdute cu Piteștiul, celelalte fiind adjudecate în totalitate, până la turneul final. Așa s-a ajuns în această fază a competiției, încheiată luni seară în sala din Pitești. Harnicele noastre jucătoare s-au descurcat și aici, cu o victorie, o înfrângere cu punct câștigat și un eșec, astfel că CSU Hygienium și-a îndeplinit baremul de puncte care să-i asigure promovarea.

A fost 3-1 în primul meci cu Poli Timișoara, 2-3, oarecum surprinzător, cu CSU Oradea și 0-3 cu Argeș Pitești. Jocul rezultatelor ne-a fost favorabil, pentru că în a treia zi a turneului Timișoara a învins Oradea cu 3-0, netezind astfel drumul Galațiului spre primul eșalon.

Clasamentul final arată astfel: 1. Argeș Pitești 9 puncte, 2. CSU Hygienium 4 puncte, 2. Poli Timișoara 3 p, 4. CSU Oradea 2 puncte.

Într-un fel s-a adeverit pronosticul nostru, dar și al specialiștilor din volei că echipele din Seria Est au fost mai valoroase decât cele din Seria Vest.

Pentru aceste trei partide, cât și în întregul sezon, antrenoarele Adriana Dudnic și Ileana Berdilă au beneficiat de serviciile următoarelor jucătoare: Anamaria Berdilă (căpitanul echipei), Sorina Răileanu, Ioana Ștefu, Camelia Vasile, Andreea Stănescu, Carolina Radu, Crina Arbunea, Alexandra Iordache, Cristina Popoiu, Maria Neacșu, Maria Vilău și "liberoul" Minca Andreea Cristea.

Team managerul clubului, Silviu Șoimu, ne-a declarat: "Suntem mulțumiți de comportarea echipei noastre în acest sezon, în care, alături de Pitești, am dominat competiția. Felicităm fetele și stafful tehnic pentru tot ceea ce au făcut, dar și pentru modul cum au gestionat turneul de promovare. Avem sportive de mare perspectivă, cu care dorim să continuăm și în campionatele următoare".

După aceste examene, fetele vor intra în vacanță, excepție făcând câteva cadete, care vor mai avea treabă la lotul național, în vederea unor partide internaționale.

Citit 2052 ori Ultima modificare Marți, 10 Mai 2022 23:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.