„E riscant să fii slab pregătit…”

„E riscant să fii slab pregătit…”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* …este declaraţia gălăţeanului Lucian Bute, înainte de confruntarea cu americanul Jesse Brinkley (35 de victorii, dintre care 22 prin KO, şi cinci înfrângeri, două prin KO) *

Pugilistul Lucian Bute a anunţat că meciul său cu Jesse Brinkley, contând pentru titlul mondial, versiunea IBF, nu va putea avea loc în România, aşa cum s-a dorit, lupta urmând să se desfăşoare la Montreal, pe 15 octombrie.

„Evident, mi-ar fi plăcut ca meciul să se desfăşoare în România, însă a fost pur şi simplu imposibil. Împreună cu oficialii de la Interbox am depus eforturi mari în ultimele săptămâni pentru a reuşi asta, însă fără succes”, a precizat Lucian Bute.

La rândul său, preşedintele Clubului Interbox, Jean Bedard, a declarat că planul iniţial era ca lupta cu Brinkley să aibă loc în România, însă acest lucru nu este posibil din cauza situaţiei economice dificile din această ţară.

„Pentru Lucian, acest meci cu Jesse Brinkley este un prag obligatoriu. Un campion are anumite obligaţii şi trebuie să le respecte. Planul iniţial era ca lupta cu Brinkley să aibă loc în România, în această vară. Împreună cu Lucian am acordat timpul necesar pentru a avea succes un astfel de proiect, însă, din nefericire, din cauza contextului economic dificil din această ţară, evenimentul nu s-a putut concretiza”, a precizat Jean Bedard.

În România… apele sunt tulburi

Preşedintele FR Box, Rudel Obreja, declarase, zilele trecute, că există încă şanse ca meciul să aibă loc la Bucureşti, oficialul susţinând acelaşi lucru şi ieri, în ciuda declaraţiilor publicate de presa canadiană.

„Înţelegerea rămâne aceeaşi şi, în continuare, aşteptăm o garanţie că vom avea banii pentru organizarea acestui meci. Ei nu pot să aştepte după noi, pentru că acest meci trebuie să se dispute obligatoriu. Din păcate, din cauza inundaţiilor şi a ceea ce se întâmplă în Moldova, nu putem sta liniştiţi la masă şi să discutăm aşa cum trebuie, pentru a şti pe ce finanţare ne bazăm. Sperăm cât mai curând ca situaţia să se îmbunătăţească”, a declarat Rudel Obreja.

În comunicatul postat pe site-ul oficial, Interbox a anunţat că meciul dintre cei doi pugilişti va avea loc la „Centre Bell”, din Montreal, unde Lucian Bute şi-a pus deja în joc centura de mai multe ori.

„L-am văzut deja la lucru pe Jesse Brinkley şi nu trebuie să tratez meciul cu lejeritate. La acest nivel, este foarte riscant să fii slab pregătit. Cu ultima victorie obţinută în faţa lui Curtis Stevens, Brinkley i-a surprins pe mulţi. El este un luptător, care va da totul în acest meci”, a precizat Bute despre adversarul său.

Citit 835 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.