Oţelul a făcut doar 0-0 cu SVW Burghausen

Oţelul a făcut doar 0-0 cu SVW Burghausen
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Berea a curs din plin, cârnaţii s-au fript fără oprire, dar numai golurile nu şi-au făcut prezenţa pe stadionul comunei Marktl, o aşezare nemţească de patru ori mai mică decât Pechea noastră * „Oţelarii” au ratat - poate şi din cauza mirosurilor îmbietoare - două ocazii mari cât diferenţa pe linie sportivă dintre Germania şi România *

WACKER BURGHAUSEN – OŢELUL GALAŢI 0-0

Meci amical de fotbal disputat joi seară la Marktl (lângă Burghausen);

OŢELUL: Grahovac – Râpă, Sârghi, Costin (75’ Perendija), Sălăgeanu (62’ Cucu) – Viglianti (66’ Cojoc), Neagu – Iorga (60’ Buş), Antal (62’ Pena), Ilie (50’ Ochiroşii) – Borbely (62’ Elek).

Golurile - în autocar

Oţelul are destule exemple în campionatul intern de meciuri cu formaţii mai slab cotate din care n-a scos decât maxim un punct. Gloria Buzău, Universitatea Cluj, FC Argeş, Unirea Alba Iulia şi lista poate continua.

Mai bine zis s-a completat alaltăseară, la aproape două mii de kilometri de casă, SV Wacker Burghausen, o grupare germană de liga a treia, ţinându-i în şah pe băieţii lui Dorinel Munteanu.

După două victorii solide în primele amicale ale verii, gălăţenii au crezut că şi trupa nemţească va avea aceeaşi soartă, dar golurile au rămas la hotel sau în autocar; a ieşit un 0-0, care nu prea le-a convenit iubitorilor de fotbal prezenţi într-un număr destul de mare la meci.    

N-a fost pe gratis!

500 de oameni au venit la micuţa arenă din Marktl (n.r. – comună aflată la 7 kilometri de Burghausen) după ce au plătit şi bilet de acces, deşi era vorba doar despre o partidă amicală (iată, în Germania, orice se plăteşte, nimic nu pică din cer!).

„Am intuit că nu-i vom învinge, pentru că aşa se întâmplă la noi, ne concentrăm mai greu când avem în faţă o echipă mai slab cotată. Trag un semnal de alarmă pentru că sezonul următor de Liga I începe pentru noi cu câteva jocuri în care, conform calculelor hârtiei, suntem favoriţi”, a comentat Marius Stan, directorul general al dunărenilor.

Iorga şi Elek, singuri cu portarul

Viglianti a desenat prima şansă de gol a Oţelului, şutând de la vreo 22 de metri la o palmă de vinclu (15’), apoi Iorga a evadat într-o situaţie de singur cu portarul şi a tras alături (18’).

Sârghi a dat şi el alături cu o lovitură puternică de cap, după o centrare de pe stânga a lui Sălăgeanu (27’) şi până la pauză a ratat şi Antal: şut slab din 10 metri, portarul reţinând fără probleme (40’).

După pauză, cea mai mare ocazie de a câştiga meciul i-a aparţinut lui Elek, atacantul revenit de la FC Bihor încercând să lobeze balonul peste goalkeeperul ieşit în întâmpinare, dar intenţia i-a fost ghicită din prima încercare (83’). 

Explicaţie foto: Cristi Sârghi (stânga) şi compania n-au reuşit să învingă un adversar retrogradat acum 4 ani din liga a doua germană

Citit 971 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.