Trei copii șahiști gălățeni, talente de excepție

Trei copii șahiști gălățeni, talente de excepție
Ștefan Galeș, Sofia Teodorescu și Dragoș Leu
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Clubul Sportiv Municipal Galați are legitimați trei copii cu potențial fantastic de a progresa în carieră, conform antrenorilor și rezultatelor obținute până acum.

Dragoș Leu (10 ani), Ștefan Galeș (10 ani) și Sofia Teodorescu (7 ani) sunt copiii talentați ai șahului gălățean, care ar putea să facă o adevărată carieră în sportul minții. Cei trei sunt pregătiți la CSM Galați de către Adrian Smărăndoiu și Lucian Jugaru, cei care coordonează întreaga activitate a șahului la gruparea municipală. Toți trei sunt convocați la loturile naționale, iar Dragoș Leu a participat anul trecut la Campionatele Europene, unde s-a clasat pe locul al patrulea. Dragoș Leu (Școala Nr. 12) și Ștefan Galeș (Școala Nr. 28) sunt deja supercunoscuți la nivel național pentru performanțele lor, ambii făcând parte din lotul U12 al României.

"Copiii muncesc foarte, foarte mult, sunt extrem de dedicați și extrem de talentați. Pe lângă performanțele la șah, au rezultate excepționale și la școală, sunt copii minune am putea spune, din acest punct de vedere. Din spate, la copii, vin niște copii-surpriză, de vârste foarte mici, așa cum este și Sofia Teodorescu. Există o legătură foarte strânsă între școală, părinți şi antrenori", ne-a declarat Adrian Smărăndoiu.

Dragoș Leu, inventivitate aparte

"Îmi place foarte mult șahul", așa își începe caracterizarea Dragoș Leu, care practică șahul de aproape patru ani. A fost atras de tabla de șah de prima dată când a văzut-o, iar părinții s-au conformat, oferindu-i cadou de ziua lui propriul joc de șah. Șahul clasic este cel mai pe gustul lui Dragoș, tocmai pentru că are mai mult timp la dispoziție să-și etaleze atuurile.

"Are o inventivitate care aduce aminte de mari șahiști. Cum zicem noi, șahiștii, dacă te-a prins pe combinații, n-ai cum să scapi", a fost descrierea antrenorului său.

Ștefan Galeș, meticulos și imprevizibil

De aproape cinci ani, viața lui Randi, așa cum îi spune antrenorul, gravitează în jurul tablei de șah, iar pasiunea sa pentru sportul minții i-a adus rezultate pe măsură. "Îmi place la șah, pentru că trebuie să calculez", ne-a spus, pe scurt, Ștefan Galeș, atras, de asemenea, mai mult tot de proba clasică.

"Foarte solid, foarte meticulos, dar și imprevizibil totodată. Este extrem de calculat, un calcul care de multe ori depășește orice gândire. Așa reușește să și surprindă", ne-a spus Adrian Smărăndoiu despre Randi.

Sofia Teodorescu, micuțul diamant

La doar șapte ani, unii copii abia învață lucruri elementare, dar nu este cazul Sofiei Teodorescu, un diamant în curs de șlefuire pentru dobândirea unor performanțe extraordinare în șah. Sofia este dezinvoltă și are capacitatea să discute ca un adult bine pregătit încă de la o vârstă fragedă. Răbdarea ne-a fost indicată de antrenorul său drept punct forte, dar Sofia radiază de talent și după doar câteva clipe de când o cunoști îți poți da seama că poate să obțină orice își propune în viață. Pe lângă șah, este pasionată și de patinaj artistic.

Citit 3320 ori Ultima modificare Miercuri, 22 Iunie 2022 05:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.