Europenii Oţelului

Europenii Oţelului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Oamenii din vestiarul Neamţului au adunat împreună 53 de meciuri în cupele europene, decanul de prezenţe fiind căpitanul Sergiu Costin, cu 16 apariţii în întrecerile continentale * Singurul care a prins până acum Liga Campionilor este Sorin Frunză

Topul „oţelarilor” în Europa

1. Sergiu Costin – 16 partide/ zero goluri

2. Sorin Frunză – 12/1

3-4. Gabriel Paraschiv – 6/2

Silviu Ilie – 6/0

Costin şi Intertoto

Experienţa în Europa a formaţiei dunărene care se pregăteşte de cea mai mare provocare din carieră este modestă, dar măcar există. Facem referire la actuala configuraţie a lotului gălăţean, Oţelul având în trecut câteva ieşiri semnificative peste hotare.

Cu trei zile înainte de startul în grupele Ligii Campionilor, situaţia la nivelul lotului este destul de restrânsă: doar şapte fotbalişti au pupat meciuri continentale, majoritatea dintre ele fiind consumate în defuncta Cupă Intertoto. Este în primul rând cazul căpitanului Sergiu Costin, cu 16 meciuri, toate bifate în tricoul Gloriei Bistriţa în întrecerea „de vară” a Europei, care n-a mai fost considerată eficientă şi a dispărut.

Imnul Ligii i-a fost cântat lui Frunză

Sorin Frunză, om de bază al fostei campioane Unirea Urziceni, a acumulat 12 jocuri în Champions League şi Europa League, palmares interesant pe plan intern.

„Dacă dau un gol şi în Ligă, nu vă mai înţelegeţi cu mine”, este poanta preferată a stângaciului de 33 de ani ajuns în vara acestui an la formaţia la care îşi făcuse junioratul. „Nu contează că nu avem o mare experienţă în Europa. Sper să ne facem cât mai bine treaba pentru a reprezenta cu cinste ţara. Primul pas este Basel şi trebuie să fim optimişti”, spune Frunză, singurul elev al Neamţului căruia i-a fost intonat imnul Ligii Campionilor.

Numai Rooney are 63 de meciuri

Ceilalţi „oţelari” cu partide susţinute sub egida UEFA sunt Gabriel Paraschiv (6 meciuri, două goluri), Silviu Ilie (6 partide), Gabriel Giurgiu (5 jocuri), Cristian Sîrghi (5 meciuri) şi Adrian Sălăgeanu (3 jocuri).

De notat ar fi că Para, Ilie, Giurgiu şi Sîrghi au strâns împreună jocurile europene în vara lui 2007, când au câştigat Cupa Intertoto în „dubla” de senzaţie cu Trabzonspor: 2-1 şi 2-1. Comparând ieşirile continentale ale dunărenilor cu trăirile în cupele UEFA ale vedetelor lui Manchester United obţinem o diferenţă imensă. Numai atacantul Wayne Rooney, sportiv de 26 de ani, are 63 de meciuri continentale, cu 25 de goluri marcate!

Ex. Foto: Imagine din meciul Oţelul – Trabzonspor, jucat la Galaţi în vara anului 2007. Paraschiv (prim-plan) înscria atunci un gol fabulos pentru 2-1

Citit 1171 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.