Handbalistele CSM Galaţi - pași siguri spre o evoluție cât mai bună

Handbalistele CSM Galaţi - pași siguri spre o evoluție cât mai bună
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Vacanța competițională a trecut mai repede decât se așteptau fetele de la CSM Galați și iată-le pe handbaliste în toiul pregătirilor pentru noul sezon.

Promovarea în primul eșalon, reușită cu antrenorul Valeriu Costea la cârmă, aduce noi provocări pentru gruparea gălățeană, pentru care este necesară o pregătire pe măsură.

”Ne aflăm la un nou debut, după promovare, și ne dorim să acumulăm cât mai mult în această perioadă. Am început antrenamentele pe 11 iulie, la Galați, unde vor continua. Am parcurs etapa readaptării la efort și din această săptămână am trecut la lucrul cu mingea, pregătire tehnico-tactică. Am lucrat mult afară, la Stadionul <Siderurgistul>, după care ne-am mutat în sală. Mai avem mult de lucru. Toate eforturile sunt făcute pentru a atinge o bună formă sportivă la contactul cu meciurile din primul eșalon”, ne-a declarat antrenorul Valeriu Costea.

Următoarea ediție a "Ligii Florilor" cuprinde 14 echipe, CSM Galați și CSM Tg. Jiu fiind nou-promovatele. Până la startul noului sezon, CSM va susține un mare număr de meciuri de verificare, ca o necesitate de a realiza omogenitatea echipei. Partenere vor fi, în general, formații din prima ligă, în două turnee interesante, la Rm. Vâlcea și Brăila (cu câte patru echipe), plus alte meciuri de verificare cu grupări de calibru (chiar și din liga secundă).

Ca orice echipă nou-promovată, și cea gălățeană și-a fixat drept obiectiv menținerea în "Liga Florilor". Echipa noastră are un lot aproape conturat. La ora actuală cuprinde 14 jucătoare, cu care s-a promovat, plus patru noutăți. Iată cum se prezintă lotul: Bianca Aron și Nicoleta Petre (portari) - Ana Maria Lopătaru, Cristina Marcu, Cristina Andrița, Mălina Bichir, Andreea Prescură, Iulia Eiler, Andreea Merlă, Iasmina Ichim, Raluca Tănasă, Mădălina Conache Manolache, Mădălina Mureș și Daniela Corban. Acestora li s-au alăturat Alexandra Prodan - portar (de la Știința București), Andreea Sandu (Brăila), Bianca Zegrean ("U" Cluj) și Ivana Djurovici (Muntenegru).

”Avem un lot tânăr, cu o medie de vârstă de 22 de ani, cu jucătoare care se prezintă bine la pregătiri. Sunt fete dornice de afirmare, ce vor să-și etaleze măiestria și talentul pe prima scenă. Tinerețea este împletită cu experiența câtorva jucătoare, căpitanul Marcu sau Andrița, cărora li s-au alăturat nou-venitele Prodan și Zegrean, ultima dintre ele având și experiența competițiilor continentale, dobândită în perioada în care a evoluat la Gloria Bistrița”, a ținut să precizeze tehnicianul gălățean.

Spuneam că lotul este aproape conturat, Valeriu Costea fiind de părere că mai este nevoie de unul sau două transferuri de calitate, ceea ce ar putea aduce mai multă siguranță la echipă.

P.S. Când ne pregăteam să trimitem acest material la tipar, ne-a parvenit știrea că s-a efectuat al cincilea transfer. Jucătoarea care le va ajuta pe handbalistele gălățene în viitorul sezon este din Serbia și se numește Katarina Mancici. Este născută în 1997 și este ”o apărătoare redutabilă”, după cum sună recomandările. Vine din campionatul Serbiei, de la echipa ZRK Bucovicka, cu care a jucat și în ”Cupa EHF”.

Citit 1225 ori Ultima modificare Sâmbătă, 23 Iulie 2022 09:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.