Selecționata României, înaintea startului preliminariilor europene

Selecționata României, înaintea startului preliminariilor europene
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Selecționata de volei României a încheiat a doua campanie a pregătirilor din această vară de la Galați. Prima a fost o etapă extrem de fructuoasă, ducând la câștigarea "Ligii de Argint", iar acum România este gata să abordeze o nouă etapă - preliminariile Campionatului European. Selecționerul Sergiu Stancu (antrenor și la CSM Arcada) va aborda această nouă etapă cu un lot foarte puțin schimbat, dar cu cei patru jucători ai campioanei României în componență.
Iată lotul pregătit să dispute cele șase meciuri ale preliminariilor europene: Cristi Bartha, Dumitru, Bratu; Rață, Bontea; Bala, Bălean, Iftime, Peţa, Aciobăniței, Chițigoi; Butnaru, Mihalcea, Bela Bartha, Călin, Vologa; Kantor și Diaconescu.
Stafful tehnic este compus din: Sergiu Stancu (selecționer), Laurențiu Lică (antrenor secund), Vali Cărăușu (preparator fizic), Eugen Pascale (fizioterapeut), Filip Markovici (statistician).
Primul meci va avea loc miercuri, la Galați, de la 17:00, la Sala Sporturilor "Dunărea", cu Albania. Urmează jocurile cu Elveția și Bosnia-Herțegovina, apoi cele din retur, programate din trei în trei zile.
Iată și o declarație a selecționerului: "Ne aflăm în fața unei competiții importante, pentru care ne-am pregătit foarte bine. Trei dintre meciuri le vom disputa la Galați, unde am avut întotdeauna aliat publicul, amator și cunoscător de volei. Ne dorim ca și actuala campanie să fie o reușită. Pentru Campionatul European de la anul se vor califica primele clasate în cele șapte grupe, plus cinci echipe de pe locul al doilea".


Citit 588 ori Ultima modificare Marți, 02 August 2022 21:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.