Dorinel, atenţie la Shaqiri!

Dorinel, atenţie la Shaqiri!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Campioana României va debuta mâine seară în competiţia stelelor din Europa, iar primul obstacol se numeşte FC Basel, cel mai abordabil adversar al Grupei C, dacă în UEFA Champions League se poate vorbi despre aşa ceva * Perla elveţienilor este Xherdan Shaqiri, o zvârlugă care face ravagii pe ambele flancuri şi care este cotat deja la 10 milioane de euro  

Mai fantezişti în ofensivă

FC Basel, primul adversar al Oţelului din competiţia viselor, a jucat anul trecut cu CFR Cluj, dar gruparea din Ţara Cantoanelor nu mai seamănă cu aceea din sezonul 2010-2011 al Ligii Campionilor.

Deşi a început campionatul din Elveţia destul de slab faţă de galopul cu care îşi obişnuise adversarii, echipa pregătită de Thorsten Fink pare acum mai fantezistă în atac, deci mai periculoasă.

Veteranii Alexander Frei şi Streller formează un cuplu infailibil în prima ligă elveţiană, iar tânăra generaţie îi sprijină de minune. Cel mai bun exemplu îl reprezintă ultima săptămână: Shaqiri a marcat de trei ori în meciul cu Bulgaria, din preliminariile Euro 2012, după ce oaspeţii deschiseseră scorul în minutul 9. Scor final 3-1.

Cotă dublă de piaţă

Fabian Frei, mijlocaş central ofensiv, şi Taulant Xhaka, un vârf născut la Priştina, în Kosovo, s-au impus pe tabelă în partida de campionat: 4-0 cu Servette Geneva. Ambii au câte 20 de ani şi constituie pericole serioase pentru tabăra gălăţeană.

„Am văzut câteva meciuri ale lui Basel, nu se poate vorbi că există echipe slabe în Liga Campionilor. Vom avea miercuri seară un adversar puternic şi trebuie să facem tot posibilul pentru a obţine măcar un egal”, susţine antrenorul Oţelului, Dorinel Munteanu, care nu pare speriat de cota de piaţă a elveţienilor.

Conform www.transfermarkt.de, FC Basel are un lot cotat la 38 de milioane de euro, în timp ce roş-alb-albaştrii ar valora doar 15 milioane. „Nu joacă aceşti coeficienţi, ci concentrarea şi determinarea”, fandează Neamţul înaintea marii provocări de mâine.       

Arma principală provine din Kosovo!

Principala bubă a formaţiei din oraşul situat la cinci minute de graniţa cu Franţa – orice „team” are punctele sale nevralgice – o reprezintă axul central al defensivei, argentinianul cu paşaport italian Abraham şi sud-coreeanul Joo-Ho fiind daţi de gol în partidele din campionatul curent de faptul că n-au avut timp să se „sudeze”, asiaticul fiind proaspăt transferat.

Există totuşi o armă la care Dorinel şi ai săi trebuie să facă ochii cât cepele: Xherdan Shaqiri, individul cu hattrickul de săptămâna trecută, are, la 20 de ani neîmpliniţi, o poftă de fotbal care au atras privirile marilor cluburi ale Europei. Poate juca pe ambele benzi, are o viteză foarte bună, tehnică peste medie şi deţine şi un „assist” remarcabil. Şi el kosovar la origini, Shaqiri este cotat la 10 milioane de euro. Râpă, Sălăgeanu, veţi avea multă  treabă miercuri seară!

Citit 1302 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.