Oțelul a urcat pe loc de promovare directă
Foto: Sportul Ilustrat

Oțelul a urcat pe loc de promovare directă
Evaluaţi acest articol
(22 voturi)

Gruparea gălățeană Oţelul a rămas singura echipă neînvinsă după cele cinci etape disputate până acum în Liga a II-a de fotbal.

Startul de sezon al Oțelului continuă să fie fără prea mari erori de calcul, astfel că trupa pregătită de Dorinel Munteanu a ajuns pe locul al doilea, poziție care la finalul sezonului asigură direct promovarea în Liga I. Ultima ispravă a gălățenilor a fost succesul din "derbiul nostalgiei" cu Poli Timișoara, scor 1-0, la capătul unui meci pe care Oțelul l-a controlat în totalitate.

Răzvan Gorovei a înscris în cel de-al treilea minut de joc unicul gol al partidei, după un corner jucat de băieții lui Dorinel exact ca la antrenamente. Scorul putea să fie mai confortabil, dar inexactitățile din fața porții au făcut ca ultimele minute de joc să fie trăite cu emoții mai mari decât ar fi trebuit. Meciul s-a jucat pe o ploaie măruntă și rece, care a îndepărtat mare parte din public de pe stadion pentru a urmări partida la televizor. Chiar și-așa, cei 2.500 de suporteri prezenți la meci au făcut o atmosferă frumoasă.

La finalul meciului, antrenorul Dorinel Munteanu s-a bucurat mai tare ca niciodată până acum în acest sezon. "O nouă victorie muncită, pe deplin meritată. Am intrat pe teren foarte încrezători, foarte concentrați, eram convinși că va fi un meci greu, dar mă bucur că am crescut din punct de vedere tactic ca nivel de joc. Echipa se ridică la nivelul așteptărilor noastre și ale publicului. Sigur, adversarii nu ne-au pus nicio problemă, iar noi puteam să mai înscriem. Mă bucur că jucătorii au răspuns bine la ceea ce le-am cerut. Toți avem în suflet victoria de când am fost campioni, dar vreau să trăiesc prezentul", a spus Dorinel, la finalul meciului, când a fost acompaniat la declarații de cântecele fanilor Oțelului veniți la vestiar să celebreze succesul alături de jucători și de Dorinel Munteanu, al cărui nume a fost aclamat îndelung de către suporteri.

Clasamentul arată bine pentru gălăţeni

Cu trei victorii (3-1 cu Dinamo, 3-2 cu Unirea Constanța și 1-0 cu Poli Timișoara) și două remize (0-0 cu Poli Iași, 1-1 la CSC Șelimbăr), Oțelul se află pe locul al doilea, la un singur punct distanță de prima clasată, Unirea Dej, formație ce a întors rezultatul în meciul cu Unirea Constanța, scor 2-1, cu două goluri marcate în minutele de prelungire!

Gălățenii au avantajul unui program bun în continuare, din care mai pot scoate puncte care să le țină de cald în confruntările împotriva contracandidatelor la play-off. Oțelul are de jucat etapa viitoare, vineri, ora 16:30, la Clinceni, cu Progresul Spartac, o nou-promovată ce poate fi învinsă, după care urmează două meciuri pe teren propriu, cu FC Brașov și Viitorul Tg. Jiu.

Citit 3492 ori Ultima modificare Duminică, 04 Septembrie 2022 14:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.