Oțelul, în grafic pentru un loc de play-off

Oțelul, în grafic pentru un loc de play-off
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Trupa lui Dorinel Munteanu a demonstrat că este una dintre candidatele serioase pentru clasarea între primele șase echipe, la capătul sezonului regulat.

Contactul cu al doilea eșalon n-a fost deloc dur pentru Oțelul, gruparea gălățeană fiind singura echipă neînvinsă din campionat, după primele șapte etape. Mai mult, formația roș-alb-albastră se află chiar pe primul loc în clasamentul la zi, după succesul, scor 2-1, cu FC Brașov, cu toate că distanța față de echipele din afara zonei de play-off este foarte mică, de doar două puncte. La nivelul golaverajului, gălățenii au reușit să marcheze de zece ori (fiind depășită de șase echipe la acest capitol) și să încaseze doar cinci (doar Șelimbăr și Poli Iași au primit mai puține, câte patru).

"Suntem pe primul loc, dar Steaua are un meci în minus. Clasamentul pentru mine nu este relevant, este importantă concentrarea de la joc la joc și eu sunt convins că băieții au înțeles acest lucru. Cresc în joc și în atitudine, s-au acomodat cu Liga a II-a, acum știu ce potențial are echipa noastră", a spus Dorinel Munteanu, managerul tehnic al Oțelului.

Jardan, pierdere importantă

Cele trei puncte obținute în meciul cu FC Brașov, de duminică, au costat și o accidentare a unui jucător important din angrenajul echipei, moldoveanul Vasile Jardan. Acesta a acuzat o ruptură musculară, ceea ce l-ar putea ține pe tușă mai bine de o lună.

"Este o accidentare serioasă, din păcate. De când sunt la echipă, este prima accidentare de ruptură musculară, dar vom face tot posibilul să-l recuperăm cât mai repede și să revină alături de noi", a spus Dorinel Munteanu.

O altă absență importantă de când a început campionatul este cea a lui Costin Ghiocel, unul dintre fundașii centrali de bază ai echipei, a cărui recuperare se speră să fie gata până la următorul meci de campionat.

Program mai greu

Pentru Oțelul, următoarele meciuri par din ce în ce mai grele, cu atât mai mult cu cât există presiunea obiectivului: calificarea în play-off.

Pe 28 septembrie este programat următorul joc oficial, în deplasare, la Petroșani, cu Jiul (Liga a III-a), în "Cupa României".

După aceea, echipa revine la Galați pentru meciul de campionat cu Viitorul Tg. Jiu, o formație care are doar trei puncte mai puţin decât Oțelul. Urmează apoi o serie de jocuri de campionat numai cu echipe cu pretenții, printre care s-ar putea intercala și meciuri de Cupă, în cazul calificării: Unirea Dej (deplasare), Concordia Chiajna (acasă), Steaua CSA (deplasare), Gloria Buzău (acasă) și Unirea Slobozia (deplasare). După această serie, urmează spre final o perioadă cu meciuri mai ușoare, cel puțin pe hârtie. Singura contracandidată la play-off ar mai fi FK Miercurea Ciuc, în penultima etapă, pe teren propriu.

Citit 2486 ori Ultima modificare Marți, 20 Septembrie 2022 09:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.