Baschetul gălățean este la un nivel bun. Interviu cu Florin Nini

Baschetul gălățean este la un nivel bun. Interviu cu Florin Nini
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Antrenorul echipei de baschet seniori de la CSM Galați, Florin Nini, ne-a acordat un interviu, la capătul unui succes important obținut în cea de-a doua etapă a campionatului, 88-83 la Steaua București.

- Care sunt impresiile după prima victorie a sezonului?

- Ne-am bucurat mult, pentru că a fost un meci de angajament. Un meci în care băieții și-au dorit să demonstreze că avem valoare. După cum știți, am fost la un mic pas să învingem și la Dinamo. Trebuie să fim mai pragmatici în logica unei competiții. Am fost în pregătiri doar cu patru străini, față de șase, cum au celelalte echipe, acum ne-a venit al cincilea, dar mă bucur că jucătorii români au confirmat. Important pentru noi e că formăm un grup unit, cu atitudine potrivită. Alături de noi a venit Jalen Hayes, care încă nu este pregătit 100%, are nevoie de timp, dar modul în care se comportă la antrenamente nu ne face decât să fim încrezători că am găsit o piesă care ne va ajuta.

- Urmează meciul de la Constanța. Poate echipa noastră să continue seria victoriilor din deplasare?

- Constanța are o echipă bună, chiar mai bună decât anul trecut, cu un buget ridicat. Noi mergem să ne jucăm șansa, mai ales că am reușit să facem o selecție bună în acest an, cu un grup ce s-a închegat rapid, iar acesta trebuie să fie atuul nostru la meciul de la Constanța, dar și în întreg campionatul. Ne dorim să obținem rezultate tot mai bune pentru club, pentru oraș și pentru fanii noștri.

- Poate CSM Galați să fie surpriza plăcută a campionatului?

- Așa cum știți, noi am mai avut această calitate. Acum doi ani am intrat în play-off, iar anul trecut am fost în semifinalele Cupei. Avem capacitatea să reușim surprize și cred că factorul uman stă la baza acestui potențial. Ne dorim să fim o echipă care, indiferent de calculele hârtiei, să-şi poată ridica nivelul. Nu în ultimul rând, ne dorim să ne întoarcem în casa noastră, la Sala Sporturilor, unde, din motive obiective, nu doar că n-am putut juca până acum, nici nu ne-am putut antrena.

- Ce tineri mai propune baschetul gălățean începând cu acest sezon?

- Mă bucur foarte mult că am reușit să-l aducem înapoi acasă pe gălățeanul Andrei Petică. Tot din Galați sunt din lotul vechi Stan și Gherman, plus alți doi jucători Under 23, Azaria, de anul trecut, și Păduraru, venit în acest sezon. Venim în plus cu doi foarte tineri jucători, Sebi Boghean și Cosmin Buboiu, ambii proveniţi de la Academia Phoenix. Ne dorim să-i integrăm la o vârstă destul de fragedă, tocmai pentru că arată maturitate, că au un fizic care le permite să evolueze la nivelul Ligii Naționale. Asta înseamnă că baschetul gălățean este la un nivel bun, muncim cu toții în echipă, producem pentru Galați și mă bucură acest lucru, tocmai pentru că prin finanțările primite putem să avem un program potrivit pentru dezvoltarea tinerilor.

- Se poate spune că baschetul în România crește de la an la an?

- Cu siguranță că da, din toate punctele de vedere. În primul rând, putem observa investițiile tot mai mari la echipele de seniori, unde numai în acest sezon au apărut alte cluburi cu bugete foarte mari. Asta nu poate decât să ridice nivelul. În al doilea rând, au apărut rezultatele bune ale echipelor de club în cupele europene, iar în acest an avem nu mai puțin de șase reprezentante, ceea ce este îmbucurător.

Citit 1599 ori Ultima modificare Miercuri, 12 Octombrie 2022 16:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.