VOLEI. Un pas important spre „optimile” CEV Cup

VOLEI. Un pas important spre „optimile” CEV Cup
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Gruparea gălățeană CSM Arcada are nevoie de două seturi în manșa retur pentru a-și adjudeca accesul în următoarea rundă europeană, după ce s-a impus în disputa tur cu bulgarii de la Neftochimic Burgas cu scorul de 3-1.

Începem această cronică cu declarația antrenorului gălățean Sergiu Stancu: "Știam că ne așteaptă un meci greu, cu o reprezentantă a voleiului bulgar. Am învins în patru seturi, am avut mult de lucru, în special în seturile doi și patru, în care disputa a atins cote foarte înalte. Este bine că ne-am impus într-un meci de trei puncte și în continuare îl vom pregăti pe cel din retur cu cea mai mare atenție", ne-a declarat tehnicianul, la câteva minute după finalul unui joc fierbinte.

Spectatorii gălățeni au asistat la un joc foarte interesant, cu multe momente de volei de calitate și cu răsturnări de situații. CSM Arcada a început foarte exact, cu servicii perfecte, dar și celelalte momente ale jocului desfășurate în siguranță. Așa s-a ajuns ca setul de debut să fie câștigat la pas: 4-1, 9-5, 16-10, iar de aici n-a mai fost cale de întoarcere, 25-16.

Meci de două ore

Mult mai echilibrat a fost actul al doilea și după multe egalități echipa noastră a ajuns la 22-17. Surpriză uriașă, însă, pentru că bulgarii au atins o înaltă cotă a jocului, ai noștri au avut o scădere de tempo și tabela a curs în favoarea oaspeților, care au egalat la 24! Și au și câștigat setul, 26-24 (1-1 la seturi).

Setul al treilea a curs în siguranță pentru gălățeni, 5-5, 9-7, 19-16 și 25-17, nemairepetându-se istoria setului precedent. Mai mult de furcă au avut băieții noștri în setul al patrulea. Acela care ar fi diminuat suma de puncte de la capătul meciului. Iată evoluția: 0-2, 3-3, 7-5, de aici au urmat multe egalități, până la 21-21. Din fericire, finalul setului ne-a fost favorabil, CSM Arcada s-a impus cu 25-21 și a câştigat meciul cu 3-1, după două ore de joc.

Succesul a surâs echipei care a gestionat mai bine finalurile seturilor... foarte fierbinți, cea care în general a greșit mai puțin. La gălățeni a evoluat întregul lot, mai puțin Vasile Talpă - accidentat.

Arbitrajul a fost asigurat de Vlatko Ristovski (Macedonia de Nord), ajutat de cehul Dusan Rychlik, al treilea arbitru oficial al FRV a fost gălățeanul George Grădinaru, iar observator din partea Confederației Europene de Volei a fost Vasilios Raptis (Grecia).

Returul va avea loc miercurea viitoare (16 noiembrie), la Burgas (Bulgaria), dar între timp Arcada are de disputat un nou meci în campionat, în deplasare, cu CSM Constanța - echipă nou-promovată (sâmbătă, 12 noiembrie).

Foto: Sportul Ilustrat

Citit 651 ori Ultima modificare Joi, 10 Noiembrie 2022 16:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.