VOLEI. CSM Arcada merge în „optimile” CEV Cup

VOLEI. CSM Arcada merge în „optimile” CEV Cup
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Cu o dublă victorie la scorul de 3-1 şi 3-0, echipa noastră campioană s-a calificat en-fanfare în optimile de finală ale Cupei Confederaţiei Europene de Volei.

Campionii noştri au arătat multă maturitate în meciul retur cu vicecampioana Bulgariei, Neftochimik Burgas, din şaisprezecimile celei de-a doua competiţii continentale. Atât în primul meci, disputat pe teren propriu, cât şi miercuri seară, în Bulgaria, elevii antrenorului Sergiu Stancu n-au lăsat loc de îndoială în privinţa calificatei. Campioana României a jucat de o aşa manieră, încât nu s-a pus niciun moment problema învingătoarei în partida de la Burgas.

3-0, fără drept de apel

Înainte de plecarea în Bulgaria, pentru meciul retur, s-au făcut fel de fel de calcule. În primul rând, pentru calificare echipa noastră avea nevoie de minimum două seturi câştigate în deplasare. Care, alăturat celor trei puncte din prima manşă, asigura

acest lucru. Ei bine, nu numai că au fost obţinute seturile necesare, dar calificarea a fost realizată după un succes foarte clar. 

Debutul a fost unul hotărât, cu jucătorii noştri concentraţi şi determinaţi. După un uşor echilibru, finalul primului set le-a aparţinut clar, până la 25-18. Actul secund a avut, în mare măsură, aceeaşi desfăşurare cu primul. Arcada a avut 5-0 pe tabelă, bulgarii au egalat la zece, dar gălăţenii s-au desprins decisiv spre final de set, pentru 25-19. Puţin mai strâns a fost setul al treilea, până aproape de 20, iar la ultimul fluier i-a găsit, de asemenea, pe gălăţeni în avantaj, 25-22 pentru 3-0, scor final.

„Am avut un joc solid”

Iată ce ne-a declarat antrenorul Sergiu Stancu: „O victorie clară şi o calificare frumoasă. De această dată, jocul a fost unul solid, cu o mare doză de robusteţe, fără a scădea tempoul. O evoluţie foarte bună, prin care am ţinut, fără dubii, adversarul sub control. Toţi băieţii au fost la înălţime, contribuind în egală măsură la acest succes superb“.

Stafful tehnic a trimis în teren următorul „sextet”: Butnaru, Maleschka, Bala, Bartunek, Sobirov, Madsen – Cristudor (libero). Au mai evoluat, cu excepţia lui Talpă (cu probleme de sănătate), toţi ceilalţi jucători: Magdaş, Smits,

Lescov, Raţă, Mihălescu şi Kantor.

Meciul a fost condus de un cuplu feminin: Agnes Batkai Katona (Ungaria) - Meriem Tekol Pelenk (Turcia).

Următoarea adversară din CEV Cup pentru CSM Arcada este echipa finlandeză SV Kupio, care a eliminat-o în şaisprezecimi pe Steaua Roşie Belgrad (după 2-3 şi 3-1). Pentru gălăţeni viitoarea adversară nu este o necunoscută, pentru că cele două echipe s-au mai întâlnit în urmă cu trei sezoane.

În ceea ce priveşte jocurile de campionat, trupa lui Sergiu Stancu are de disputat un derbi cu Steaua, sâmbătă, de la ora 17,00, la Sala Sporturilor „Dunărea”.

Gh. Arsenie

Citit 576 ori Ultima modificare Vineri, 18 Noiembrie 2022 14:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.