Crina Teodora Gheorghiu, cea mai bună din lume la karate kyokushin

Crina Teodora Gheorghiu, cea mai bună din lume la karate kyokushin
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Crina Teodora Gheorghiu se mândrește cu un palmares impresionant la doar 17 ani. Cu multă muncă și perseverență, tânăra gălăţeancă a reuşit să obțină titlul de campioană europeană, de două ori campioană internațională și campioană mondială la competițiile în care a participat. Crina şi ceilalți membri ai echipei au reușit să claseze România pe locul 8 din cele 21 de țări participante la competiții. Pe lângă performanțele sportive, Crina se mândrește și cu rezultatele obținute la învățătură, fiind elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național „Vasile Alecsandri” Galați, la profilul Matematică-Informatică.

Cea mai recentă competiţie la care a luat parte, în weekendul 4-5 noiembrie 2022, la Lisabona, în Portugalia, a fost a 35-a ediție a Campionatului European de kyokushin KWF. O competiție de renume și cu sportivi foarte bine pregătiți, unde gălățeanca Gheorghiu Crina Teodora a obținut titlul de campioană europeană, locul 1 în proba de kata 16-17 ani şi locul 3 la kumite -50 kg.

La kata este al şaselea an consecutiv în care obține titlul european în această federație și este, totodată, a 14-a medalie de aur la Europene.

Rezultatele Crinei, alături de cele ale celorlalți membri din lot, au dus la clasarea României pe locul 8 din cele 21 de țări participante.

Astfel, multipla campioană mondială și europeană de kata și kumite și-a reconfirmat valoarea încă o dată la nivel de juniori, iar peste câteva luni, după ce va împlini 18 ani, promite să-și apere toate titlurile de până acum și la categoria de seniori.

Totodată, în ultima lună, a mai participat la alte trei competiții mari.

Pe 23-24 septembrie a obținut, de asemenea, locul 1 la kata și locul 3 la kumite la o categorie superioară (-55kg) la Campionatul European de kyokushin al Federației Kyokushin-kan.

Pe 8 octombrie, la Sibiu, a devenit de două ori campioană internațională de kata si kumite (categoria U18) la Romanian International Cup, iar pe 22 octombrie, la International Bucharest Challenge Cup, câștigând locul 1 la kata (categoria peste 16 ani), potrivit informaţiilor puse la dispoziţie de tatăl campioanei, Adrian Gheorghiu.

Pe lângă discuția purtată cu tatăl sportivei, am vorbit şi cu Crina, să aflăm direct de la ea detalii despre viaţa ei de sportivă, de unde a pornit totul, ce pasiuni mai are și care sunt persoanele care au susținut-o să facă mereu ceea ce îi place în activitatea sa sportivă. 

Am aflat, astfel, că pasiunea Crinei pentru acest sport s-a născut în 2010, pe când ea avea cinci ani. "Fiind un copil căruia îi plăcea mișcarea, mama a vrut să fac un sport, astfel am ajuns la karate și la kickboxing. Acestea au fost primele sporturi pe care le-am încercat și nu mi-am mai dorit să fac altceva. Nu pot spune exact ce mi-a plăcut, pentru că mi-a plăcut tot: disciplina, respectul și, pe scurt, tot ce mai înseamnă artele marțiale", mărturiseşte sportiva. În scurt timp, au început să apară și rezultatele, iar artele marțiale au ajuns să reprezinte un stil de viață pentru ea. În 2016, a renunțat la kickboxing, pentru a se concentra mai mult pe karate/kyokushin și a realizat că asta îşi doreşte să facă toată viața ei, că acest stil de karate full contact este cel care i se potrivește cel mai bine. "În afară de kyokushin, sunt pasionată de științele exacte, în special de matematică și fizică, chiar dacă poate nu pare, sunt trei lucruri care se îmbină foarte bine. După ce termin liceul, îmi doresc, pe lângă cariera sportivă, să urmez și o facultate de inginerie civilă sau militară", a subliniat Crina, dovedind că sportul şi performanţele academice merg mână în mână. Persoanele care au susținut-o încă de la început sunt membrii familiei, antrenorii ei, colegii de la antrenament şi anumiți prieteni. Totodată, începând din anul 2019, se bucură şi de susţinerea unui sponsor, BAAR România, fără de care nu ar fi putut participa la atât de multe competiții.

Citit 2940 ori Ultima modificare Joi, 17 Noiembrie 2022 23:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.