Karateka gălățeni, buchet de medalii în Slovenia

Karateka gălățeni, buchet de medalii în Slovenia
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

În Slovenia s-au desfășurat întrecerile ediției cu numărul 21 a Campionatului Mondial de karate tradițional, cu participarea sportivilor din 25 de țări, la categoriile cadeți, juniori, tineret și seniori. Lotul sportivilor români a acumulat 26 de medalii, dintre care șase de aur, zece de argint și zece de bronz. Cu o asemenea zestre, România s-a situat pe locul al treilea în clasamentul pe națiuni, după Brazilia și Egipt.

Din delegația României a făcut parte și un grup de sportivi de la CS Meikyo Galați, pregătiți de Dana Stamate Farcaș și Adrian Farcaș. Evoluția acestora a fost remarcabilă, cu un titlu de campion mondial și șase de vicecampioni. La juniori, Răzvan Postelnicu a câștigat aurul în proba de kata, iar Alexandra Tomiță, Ioana Zaharia și Ioana Zăvoiu s-au clasat pe locul al doilea. La cadeți, alte medalii de argint prin Andrei Cucu, David Rusu și Ciprian Robu. La acest Mondial au mai participat două sportive, de la cluburile Kodo și CS Municipal. La categoria seniori, Roxana Stoica (CSM) a cucerit medalia de bronz.

Cupa Europei. În perioada de șase zile, concomitent cu Campionatul Mondial, au avut loc și întrecerile ediției a doua a Cupei Europei la karate tradițional. Sportivii CS Meikyo s-au remarcat și în acest concurs, cucerind 11 medalii - patru de aur, trei de argint și patru de bronz. Iată și performerii: George Buruiană, Ciprian Robu, Alexandra Tomiță și Răzvan Postelnicu - medalii de aur; C. Robu, David Rusu și Andrei Cucu - medalii de argint; G. Buruiană, A. Tomiță, I. Zăvoiu și I. Zaharia - medalii de bronz.

Au fost două importante competiții, care încheie cum nu se poate mai bine un sezon fructuos pentru karateka gălățeni.

Citit 1234 ori Ultima modificare Luni, 28 Noiembrie 2022 19:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.