Arcada, pregătită pentru victorie în Finlanda

Arcada, pregătită pentru victorie în Finlanda
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

După ce a trecut de două tururi în CEV Cup, CSM Arcada Galaţi, campioana României la volei masculin, se află în fața celui de-al treilea adversar, Savo Volley Kuopio. Este o echipă fruntașă a voleiului finlandez, care în faza anterioară a competiţiei europene a eliminat-o pe Steaua Roșie Belgrad, o puternică echipă din Serbia, ceea ce dă oricărui adversar un semnal de atenționare.

Echipa noastră a depășit două tururi, după ce le-a eliminat pe reprezentantele Serbiei, OFK Radnicki Nis, cu 3-0 și 2-3, respectiv, pe bulgarii de la Neftochimik Burgas, 3-1 și 3-0.

În campionat, gălățenii se află pe locul al patrulea, cu un meci mai puțin disputat, dar și cu posibilități imediate de a urca în clasament până la finalul anului.

Înainte de plecare, antrenorul Sergiu Stancu ne-a oferit o scurtă declarație. "Consider că știm destule lucruri despre viitorul adversar, cu care ne-am mai întâlnit în urmă cu trei sezoane. Succesul a fost de partea noastră atunci, cu două victorii la zero. În aceste condiții, suntem pregătiți pentru o evoluţie bună și un rezultat pe măsură, care să ne ajute în calificarea mai departe, după meciul retur de peste două săptămâni."

Savo nu e o necunoscută

Cei din stafful tehnic, împreună cu jucătorii, au studiat amănunțit adversarul din ”optimile” CEV Cup și sunt pregătiți de un meci cât mai bun. Oricum, echipa finlandeză nu este o necunoscută pentru gălățeni, chiar dacă s-ar mai fi produs schimbări în structura echipei de atunci până în prezent.

Savo este o grupare aflată în ”umbra” liderului voleiului finlandez. În ultimele sezoane s-a aflat în plutonul fruntaș, dar de fiecare dată a pierdut disputa decisivă, clasându-se pe locul al doilea. În acest sezon, se află pe locul șapte într-un clasament de 11 echipe, la finalul turului.

Este pregătită de un antrenor finlandez, iar în componență are și câțiva jucători străini, din SUA, Japonia, Polonia, Estonia și Slovacia. Este o echipă căreia va trebui să i se acorde toată atenția, o recomandă ultimele rezultate din actuala ediție a CEV Cup. A jucat cu Steaua Roșie Belgrad, pe care a reușit să o elimine. A fost 2-3 în deplasare și 3-1 acasă. Sunt rezultate de care trebuie să se țină cont și care o recomandă ca un oponent puternic.

Primul meci, miercuri seară

Prima manșă a dublei Savo - Arcada are loc în această seară, de la ora 18:30, în orașul Kuopio. Echipa noastră a plecat de luni spre Finlanda, iar marți a avut programate două antrenamente. În cursul dimineții din ziua meciului, încă un antrenament. Întregul lot este bun de joc, deține o bună formă sportivă și e stăpânit de gândul unui rezultat bun și calificarea în faza următoare a competiției continentale, adică: Magdaș, Mihălescu, Talpă, Butnaru, Surits, Lescov, Maleshca, Bala, Rață, Cristudor, Kantor, Bastunek, Sobirov și Madsen.

Partida va fi arbitrată de un polonez - Maciej Meciejevski, ajutat de Tomas Bukhard (Cehia).

Citit 557 ori Ultima modificare Miercuri, 30 Noiembrie 2022 07:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.