SPECIAL DE MONDIAL. Minunata calificare a Coreei de Sud

SPECIAL DE MONDIAL. Minunata calificare a Coreei de Sud
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Grupa H avea deschise toate opțiunile de calificare pentru locul al doilea, doar Portugalia fiind deja calificată și aproape sigură dinainte și de prima poziție.

Ghana era în cea mai bună postură, pentru că la rezultat egal era ca și calificată în optimi. Mai mult decât atât, ghanezii au avut și un penalti, dar Andre Ayew a ratat după ce a şutat lamentabil. De aici au urmat momentele mai bune de joc ale Uruguayului, care a făcut 2-0 în scurt timp în meciul cu Ghana. Dincolo, în celălalt meci al grupei, Portugalia și Coreea de Sud se aflau la egalitate, 1-1. La aceste rezultate Uruguay îi luase locul Ghanei. Dar finalul a adus a treia echipă în postura de calificată, după ce Coreea de Sud a înscris în prelungiri pentru 2-1. Sud-coreenii mai aveau de așteptat ca Uruguay să nu mai înscrie cu Ghana, iar africanii s-au răzbunat pe deplin în fața sud-americanilor pentru pățania din 2010 (când au fost eliminați în optimi de Uruguay) și au tras inclusiv de timp în prelungiri.

Clasament final: 1. Portugalia 6 puncte (6-4), 2. Coreea de Sud 4 puncte (4-4), 3. Uruguay 4 puncte (2-2), 4. Ghana 3 puncte.

Citit 815 ori Ultima modificare Vineri, 02 Decembrie 2022 21:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.