SPECIAL DE MONDIAL. Ce nebunie de grupă! Spania a trimis-o indirect pe Germania acasă

SPECIAL DE MONDIAL. Ce nebunie de grupă! Spania a trimis-o indirect pe Germania acasă
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Se poate interpreta că și sportul e ca politica, în sensul că interesul propriu răzbate asupra oricărui principiu de corectitudine. Asta dacă ne gândim că, la finalul din Grupa E, Spania s-a mulțumit să piardă în ultimul meci  din grupă contra Japoniei, scor 1-2, după ce conducea la pauză cu 1-0. Marele câștig al Spaniei este că s-a calificat în optimi și va da de Maroc, în loc de Croația, plus că va fi pe partea de tablou în faza eliminatorie în care nu va da până la o eventuală calificare în finală de Brazilia sau Argentina. Un alt câștig, mai mic, ar fi că a trimis-o acasă, prin acest rezultat, pe Germania – una dintre contracandidate.

Meciurile din grupa E păreau că sunt înclinate înspre normal. La pauză Germania o conducea pe Costa Rica, 1-0, iar Spania pe Japonia cu același scor. Rezultate la care favoritele grupei erau calificate în optimi. Doar că totul s-a sucit după pauză. Japonia a întors rezultatul cu Spania și s-a instalat pe primul loc în grupă.

În tot acest timp, Germania a intrat în panică și a încercat în primă fază să le răspundă spaniolilor cu aceeași monedă și Costa Rica a trecut în avantaj (2-1), rezultate la care și Spania era out. Spaniolii s-au ținut tare la tactica de bluf a nemților și n-au restabilit egalitatea. Germania a aplicat apoi tactica disperării în care să încerce să le care cât mai multe boabe costaricanilor, dar a fost prea târziu. S-a făcut 4-2 pentru Germania, insuficient pentru calificare.

Clasament final: 1. Japonia 6 puncte (4-3), 2. Spania 4 puncte (9-3), 3. Germania 4 puncte (6-5), 4. Costa Rica 3 puncte (3-11).

În optimi se vor juca meciurile Maroc – Spania și Croația – Japonia.

Citit 947 ori Ultima modificare Joi, 01 Decembrie 2022 23:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.