Victorii pentru CSM Galați și CSM Arcada. Echipele gălățene, în plin sezon pe final de an

Victorii pentru CSM Galați și CSM Arcada. Echipele gălățene, în plin sezon pe final de an
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Luna decembrie este plină de activități sportive, în continuare, în care sunt prezente și formațiile din orașul nostru.

Cea mai implicată în focurile competiției în această perioadă este echipa de baschet a CSM Galați, care are de dus o luptă strânsă pentru a prinde top 5 în prima fază a Ligii Naționale de baschet masculin. Ceea ce ar însemna calificarea în faza superioară a campionatului, alături de celelalte 5 echipe de top din cealaltă conferință (cel mai probabil UBT Cluj, Petrolul Ploiești, Rapid București, Argeș Pitești și SCMU Craiova sau CSU Sibiu).

Pentru a ajunge acolo, CSM Galați are de lăsat în urmă două echipe cu bugete mult mai mari și de mare anvergură, Steaua și CSM Constanța. Primul hop, cel cu Steaua, a fost depășit, după un succes grandios, scor 82-81, cu palpitații pentru fanii gălățeni până în ultima clipă, la meciul de vineri seară, de la Sala Sporturilor ”Dunărea”.

”O victorie extrem de grea, era firesc ca Steaua să vină și să lupte pentru calificare, fiind o echipă cu mai mare experiență decât a noastră. Trebuie să ne bucurăm de victorie, dar calculele nu s-au încheiat aici. Publicul a fost alături de noi, iar sprijinul lor s-a văzut și la aruncările libere”, a spus Florin Nini, antrenorul de la CSM Galați.

La formația gălățeană s-au efectuat două modificări în lot. Au plecat americanii Jalen Hayes și Darrion Strong, iar în locul lor au venit Temple Gibbs Jr., plus legitimarea lui Milos Nikolici, aflat la Galați de mai mult timp – dar accidentat.

După depășirea meciului cu Steaua, pentru gălățeni urmează un nou meci cât o finală, cu CSM Constanța. Partida ce poate fi decisivă pentru calificarea în play-off este programată vineri, 23 decembrie, de la ora 18,00, la Sala Sporturilor ”Dunărea”.   

CSM Arcada a încheiat cu victorie clară

Echipa gălățeană de volei CSM Arcada, cu patru titluri naționale la activ, a încheiat sezonul de toamnă (turul Diviziei A1) cu o victorie clară. Elevii antrenorului Sergiu Stancu au întâlnit echipa Unirea Dej, pe care au depășit-o fără set pierdut: 3-0 (25-17, 25-9, 25-16). După cum o arată și cifrele tabelei de scor, echipa noastră a stăpânit jocul, a rulat întregul lot și s-a impus de justețe. În setul al doilea s-a pornit foarte decis, cu 6-1 și 9-1 pe tabelă, iar în al treilea act echilibrul s-a menținut doar până la 6-6 și de aici drumul spre victorie a fost ... neted.

Meciul a fost arbitrat de Cristian Botezatu (Piatra Neamț), ajutat de constănțeanul Lucian Stănică.

Echipa noastră a pornit la drum cu: Bala, Malescha, Sobirov, Madsen, Magdaș și Lescov – Kantor (libero). Alți șase jucători au contribuit la succes: Talpă, Rață, Smits, Cristudor, Butnaru și cehul Bartunek. Nu a jucat Mihălescu – accidentat.

Înfrângere la fete

Echipa feminină a CS Universitatea a încheiat penultimul meci al turului campionatului Diviziei A2, cu o înfrângere: 2-3 cu CSM Constanța. Gălățencele au câștigat seturile doi și trei la 18 și 19, dar le-au pierdut pe celelalte trei: la 7, la 18 și la 13 (decisivul). La constănțence a jucat și fosta gălățeancă Minca Cristea. CSU Hygienium Galați a acumulat în acest sezon două victorii și două înfrângeri și face parte din Seria Est (șase echipe).

Ultimul meci din acest an va fi pe 28 decembrie, în deplasare, la CTF ”Mihai I” București. La CSU, (antrenoare Adriana Dudnic și Ileana Berdilă), au evoluat jucătoarele: Sorina Răileanu, Andreea Stănescu, Alexandra Iordache, Maria Vilău, Ioana Ștefu, Camelia Vasile – Alexandra Iordan (libero). Au mai intrat: Crina Arbunea, Maria Neacșu, Diana Hantău, Cristina Popoiu și Iulia Sava.

Florin Radu, Gh. Arsenie

Sursa foto: IMG Sport

Citit 1252 ori Ultima modificare Marți, 24 Ianuarie 2023 05:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.