FOTBAL. Juniorii Liceului Sportiv, pe podium în play-off

FOTBAL. Juniorii Liceului Sportiv, pe podium în play-off
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Echipa de fotbal juniori Under 19 a Liceului cu Program Sportiv (LPS) Galați s-a remarcat în această toamnă la nivel naţional.

În sezonul regulat, LPS s-a numărat printre protagonistele Seriei a II-a a Campionatului Național, unde s-a clasat pe locul al treilea din 11 formații. La încheierea acestei faze a campionatului, gruparea antrenată de prof. Silviu Păunescu s-a calificat printre cele mai bune șase echipe în faza de play-off. Și aici, în cea de-a doua fază a campionatului, evoluția gălăţenilor a fost foarte bună. La întreruperea sezonului pentru pauza de iarnă, LPS Galați ocupă o poziție onorabilă în clasament: 1. FC Bacău 36 puncte, 2. LPS Galați 27 p, 3. Aerostar Bacău 27 p, 4. SC Oțelul (antrenor Gheorghiță Popa) 26 p, 5. FC Buzău 18 p, 6. LPS Focșani 17 puncte.

Două dintre cele mai importante rezultate din play-off au fost victoriile asupra băcăuanilor de la Fotbal Club (echipă pregătită de fostul fotbalist Cristian Ciocoiu), cu 2-1, chiar pe terenul acestora, plus cea cu Aerostar Bacău, scor 5-2.

Din actualul play-off au mai rămas de disputat meciurile a șase etape, iar primele două clasate din fiecare serie urmează să se califice în etapa de zonă (luna mai 2023).

Iată și lotul pe care antrenorul Silviu Păunescu îl are la dispoziție: Ionuț Trișcă și Liviu Corjenco (portari) - Mihai Bălan, Claudiu Buganu, Alexandru Butan, Antonio Cehovici, Cristian Ciobanu, Mario Crăciun, Andrei Creangă, Ionuț Dulgheru, Gabriel Dumitran, Florin Grăsui, Claudiu Hagiu, Iustin Hittu, Albert Isaia, Marco Marin, Alexandru Muscă, Mario Negru, Andrei Nistor, Florin Palade, Ștefan Podașcă, Vlad Poteraș, Andrei Solomon, Adrian Sterian, Ionuț Șerban și Denis Toniță.

LPS, locul de unde pot crește noi fotbaliști

La Liceul cu Program Sportiv Galați învață, dar se și pregătesc pe linie sportivă sute de sportivi. Referindu-ne la fotbal, aici activează opt antrenori care se ocupă de pregătirea a circa 250 de copii, din 14 grupe de vârstă, de la copii la juniori. De aici s-au ridicat spre fotbalul de performanță mai mulți tineri, care ulterior au practicat cu succes sportul rege.

Succesul este explicabil, întrucât la conducerea LPS se află un fost apreciat fotbalist, prof. Adrian Oprea. Un conducător iscusit, dar și un om de fotbal de succes, cu sute de prezențe în primele două eșaloane. Și a jucat numai pentru echipe gălățene, la FCM și Oțelul.

Gălățenii își amintesc cu plăcere de extrema Oprea, care în 1988 a evoluat în echipa de aur a Oțelului, care a învins-o pe Juventus Torino (echipa antrenată în acea vreme de celebrul Dino Zoff), scor 1-0, în Cupa UEFA, prin golul marcat de Ion Profir. Iată de ce așteptăm ca de la LPS să răsară sau să crească și alți fotbaliști.

Citit 2986 ori Ultima modificare Joi, 22 Decembrie 2022 18:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.