VOLEI. CSM Arcada, la cel mai important meci în Europa

VOLEI. CSM Arcada, la cel mai important meci în Europa
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Plecați de marți dimineață pentru meciul cu Piacenza, din returul optimilor CEV Cup, voleibaliştii gălățeni se află de ieri-seară în Peninsulă.

Marele meci, de o importanță deosebită, va avea loc miercuri seară, de la ora 21,30 (ora României). Despre confruntarea de la Piacenza ne-a vorbit prof. Sergiu Stancu, cu puțină vreme înainte de plecarea în Italia. Antrenorul CSM Arcada s-a arătat încrezător în șansele echipei sale: "Întâlnim o formație foarte bună din voleiul peninsular, foarte puternică, ce pornește cu prima șansă după meciul tur (câştigat cu 3-0 - n.r.). Dar tot atât de bine putem spune că este un meci în care avem șansa noastră. În prima manșă ne-am vândut scump pielea, cum se spune, chiar dacă am pierdut în trei seturi. Două dintre acestea au fost extrem de echilibrate, încheiate la 24 și la 22, iar ultimul la 18. Știm că adversarii practică un volei de calitate și sunt puternici, dar noi mergem să ne jucăm șansa noastră, cu condiția să avem o bună prestație și un joc pe măsură. Este șansa noastră de calificare și vom încerca să beneficiem de ea. Nu va fi deloc ușor, Piacenza, cum am mai spus, este o multinațională, cu jucători de mare valoare din Cuba, Brazilia, țări care nu mai au nevoie de prezentare în volei, din Olanda și Franța, dar și mulți italieni de calitate. La toate acestea se va adăuga și un cadru favorabil, o sală cu 3.800 de locuri, care cu siguranță va fi plină cu suporterii gazdelor. Dar, repet, totul se poate rezolva printr-un joc al nostru de înaltă calitate."

Deplasare cu tot lotul

Elevii lui Sergiu Stancu sunt pregătiți pentru o asemenea confruntare. Luni au efectuat două antrenamente, pe adversari îi cunosc deja, iar contactul cu sala din Piacenza a avut loc marți seară, la antrenamentul oficial. Iată lotul care a făcut deplasarea: Magdaș, Talpă, Butnaru, Smits, Lescov, Malescha, Bala, Rață, Vilimanovici, Sobirov, Madsen, Mihălescu, Kantor și Cristudor.

Întâlnirea a fost încredințată următorului cuplu de arbitri: Alexandros Avramitis (Grecia) - Atanas Varbanov (Bulgaria).

Urmează două meciuri acasă, în campionat

CSM Arcada va reveni din Italia pentru o serie de trei meciuri din Divizia A1 într-o săptămână, dintre care două pe teren propriu. Gălățenii vor avea de jucat sâmbătă, 28 ianuarie, cu VM Zalău, la Sala Sporturilor "Dunărea" (ora 17,00). Tot acasă au de jucat și miercuri, 1 februarie, cu Știința Explorări Baia Mare, după care urmează o deplasare în Capitală, la Știința București (sâmbătă, 4 februarie).

Citit 835 ori Ultima modificare Miercuri, 25 Ianuarie 2023 07:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.