Județul Galați, în afara celor 45 de proiecte pentru bazine de înot

Județul Galați, în afara celor 45 de proiecte pentru bazine de înot
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Compania Națională de Investiții (CNI) a alocat 130 milioane de euro în vederea construirii a circa 40 de bazine de înot în România, însă județul Galați nu figurează pe această hartă a investițiilor, conform Gazeta Sporturilor.

Patru localități din județul Maramureș, alte patru din Timiș, plus multe altele din diverse județe din țară vor beneficia de noi bazine de înot, în vederea punerii la dispoziție pentru elevi în afara orelor de curs. Din păcate, dintre cele 45 de localități care vor beneficia, într-un fel sau altul, de bazine de înot, niciuna nu este din județul nostru. Între cele 45 de construcții se află un bazin de înot olimpic (în Vaslui), un altul ce va fi modernizat la Sibiu, iar cinci bazine de înot didactic și de agrement se proiectează la Pitești (jud. Argeș), Diosig (jud. Bihor), Reghin (jud. Mureș), Sâncrăieni și Cristuru Secuiesc (ambele din Harghita).

De bazine acoperite cu fonduri de la Guvern, în afara celor 130 milioane de euro alocate de CNI, vor mai beneficia Vatra Dornei (jud. Suceava), Făgăraș (jud. Brașov), Sângeorz-Băi (jud. Bistrița Năsăud), Bâcleș și Voroneț (jud. Mehedinți). Pe lângă două bazine din proiectul de la CNI din județul Ilfov, la Otopeni și la Chitila, va exista finanțare și pentru un bazin de înot la Facultatea de Pompieri din București.

Astfel, județul Galați, cu bazinul olimpic din Complexul Sportiv "Dunărea" aflat în paragină, rămâne doar cu promisiunile din noiembrie 2022 ale lui Eduard Novak, ministrul Sportului, că va fi reabilitată respectiva bază sportivă, fără a fi acordate însă termene concrete sau alte date legate de acest aspect.

Citit 1495 ori Ultima modificare Miercuri, 25 Ianuarie 2023 09:38

2 comentarii

  • postat de eu
    Joi, 26 Ianuarie 2023 08:03
    86.124.201.***
    Știți că bazinul de la Baia comunală mai este disponibil câteva ore pe săptămână pentru public ? Până să ne apucăm de construit altele .... De ce ? Ca să țină ore de înot tot felul de triști și triste. Baia comunală, după cum îi zice și numele, trebuie să reprezinte un prilej de a face mișcare pentr
    0
    0
  • postat de George
    Miercuri, 25 Ianuarie 2023 15:57
    109.166.131.***
    Asa suntem noi mai speciali de fiecare data . Nu ne pasioneaza sportul in general. Pacat ca suntem inconjurati de ape degeaba. Rusine administratiei locale
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.