Debut favorabil: FCM Dunărea - Gloria Buzău 1-0

Debut favorabil: FCM Dunărea - Gloria Buzău 1-0
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Prima etapă a Ligii a II-a a adus prima victorie pentru formaţia gălăţeană - aşa cum şi-a dorit tânărul ei antrenor, Viorel Tănase. Meciul în sine însă, nu l-a mulţumit, ci doar rezultatul.

Într-adevăr, dunărenii lui FCM au dominat majoritatea timpului, au construit numeroase faze, dar, din păcate, a fructificat doar una. Şi aceea din penalti. „Ne aşteaptă un campionat greu”, declara Tase înainte de debut, „dar vreau să câştigăm tot”.

Sâmbătă, după confruntarea cu buzoienii ex-gălăţeanului Mişu Ciobanu, tehnicianul FCM Dunărea ne-a declarat că pentru a obţine rezultate favorabile „trebuie ca jucătorii să aibă mai multă determinare, altfel…”.

Primele 30 de minute ale meciului de sâmbătă nu ne-au oferit mare lucru. În minutul care marca jumătate de oră de la debut, Cucu a executat o lovitură liberă de la peste 25 de metri şi balonul a lovit bara. A fost, parcă, semnalul revirimentului.

După mai puţin de un minut, în urma cornerului rezultat de la faza precedentă acelaşi Cucu a fost faultat în suprafaţa de pedeapsă şi conducătorul partidei a acordat penaltiul care se impunea. A executat Enache (FOTO), şut imparabil, şi tabela s-a schimbat pentru prima şi ultima dată.

Putea fi 2-0, peste numai cinci minute, când Cristea a irosit o ocazie uriaşă - trimiţând peste „transversală” de la numai şase metri, cu poarta aproape goală! 

Mitanul al doilea a venit cu o presiune sporită asupra careului advers. Cucu s-a aflat din nou în prim plan (min. 58); cursa lui s-a încheiat cu un lob peste portar, dar şi peste poartă! A mai venit şi bara lui Cristescu, iar în minutele de prelungire Vali Munteanu a ajuns faţă în faţă doar cu goalkeeperul advers, însă a şutat în aceasta, Budur nedeplasându-se pe fenta atacantului...

Victorie meritată (8-1 la cornere şi 0-2 la cartonaşe galbene) - însă în tabăra învingătoare mai este de lucru!

A arbitrat bucureşteanul Mugurel Vădan - asistat de Andrei Simonis (Bucureşti) şi Claudiu Florea (Piteşti). Observator - fostul cunoscut şi controversat arbitru - Anton Heleşteanu (Iaşi).

Au evoluat formaţiile:

FCM DUNĂREA: Mindileac - Agache (Cristescu), Marin, Daniel Florea, D. Popescu - Velescu (căpitan), Cucu, V. Munteanu, Cristea (Grosu) – Enache şi Cârjan (Pribac).

GLORIA: Budur - Filip, C. Puşcă, Berceanu, Otvos (căpitan) - M. Puşcă, Moise (Manea), Poteraşu, Mocanu - Ungureanu (Jercălău), Ursu.

Citit 794 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.