VOLEI. Derbi cu probleme de lot pentru CSM Arcada

VOLEI. Derbi cu probleme de lot pentru CSM Arcada
Foto, Sportul Ilustrat
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Primul eșalon masculin de volei (Divizia A1) programează un meci de maximă importanță, cu influență directă la vârful clasamentului. Întâlnirea va avea loc în Capitală, sâmbătă, de la ora 17:30, și va putea fi vizionată și pe micul ecran, la TVR 3.

Cele două combatante abordează partida de pe locurile 1 (Steaua, cu 46 puncte) și 3 (CSM Arcada, cu 42 puncte). Partida va fi condusă de arbitrul internațional Paul Szabo (Oradea), secondat de bucureșteanul Alexandru Prodana.

Jucători importanți, scoși din circuit de accidentări

Din păcate, meciul este programat într-un context nefavorabil pentru echipa noastră. Formația gălățeană nu-l poate folosi pe uzbecul Sobirov, devenit indisponibil cu o etapă în urmă. După un control efectuat la Tg. Mureș, trăgătorul principal al gălățenilor are probleme medicale și, după toate probabilitățile, va fi supus unei intervenții chirurgicale. Este o veste cât se poate de nefericită, care îl va scoate, pentru o perioadă, din circuitul sportiv. Probleme sunt și pentru danezul Madsen (trăgător secund), acesta acuzând dureri la genunchi. În această săptămână s-a aflat în recuperare, iar folosirea lui în acest meci va fi hotărâtă doar în preajma disputării partidei.

Dinspre conducerea echipei am primit, însă, vești optimiste. Iată ce ne-a declarat antrenorul Sergiu Stancu: "Am pregătit cu mare atenție acest meci. Deși întâlnim liderul, pe terenul său, echipă care ne-a învins în tur, la Galați, mergem la victorie. În ciuda faptului că vorbim despre o partidă foarte grea, suntem pregătiți pentru a tranșa victoria în favoarea noastră".

Delegația gălățeană a efectuat deplasarea la Bucureşti de vineri dimineață, cu antrenament oficial desfăşurat vineri seară în sală în care se va disputa partida.

După meciul de la Steaua, gălățenii mai au de jucat patru partide din sezonul regulat: cu Suceava și Craiova (acasă), respectiv, cu "U" Cluj și Unirea Dej (în deplasare). După încheierea acestei părți de campionat, se va trece la faza de play-off, în care se va juca în sistem eliminatoriu, cu sferturile de finală, după cum urmează: locul 1 cu locul 8, 2 cu 7, 3 cu 6 și 4 cu 5.

Pentru a avea un parcurs favorabil în play-off, CSM Arcada are nevoie de o clasare cât mai bună la capătul sezonului regulat. În cazul unui succes cu 3-0 sau 3-1 la București, cu Steaua, gălățenii s-ar apropia la doar un punct de lider.

Fetele joacă acasă

Altfel, echipa feminină a CSU Hygienium va juca, pe teren propriu, cu CSM Focșani, într-un meci care contează pentru returul Diviziei A2. Este o dispută în care gălăţencele, abordând jocul de pe poziția de lider, pornesc cu prima șansă. Partida are loc sâmbătă, de la ora 12:00, şi va fi găzduită de Sala "Florin Balaiș".

Citit 775 ori Ultima modificare Sâmbătă, 18 Februarie 2023 08:53

1 comentariu

  • postat de Un galatean
    Sâmbătă, 18 Februarie 2023 09:38
    82.76.59.***
    Hai baeti,haideti fetelor.!!!!!!! nu va lasati, sunteti campionii romaniei, va fi greu fara trei piese importante, dar voi, sunteti mai buni decat steaua si de cat toti, Dumnezeu cu voi….
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.