„Cupa României” a ajuns la Craiova

„Cupa României” a ajuns la Craiova
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Finala "Cupei României", găzduită de Sala Sporturilor din Brașov, a opus echipele CSM Arcada Galaţi și SCMU Craiova, care eliminaseră în semifinale principalele favorite, Dinamo și Steaua.

Meciul de duminică a început sub auspicii favorabile echipei noastre, care i-a eclipsat pe olteni - care au realizat doar 17 puncte. Din păcate, lucrurile nu s-au repetat, iar craiovenii au acționat din ce în ce mai constant, până au dus scorul la 3-1 la seturi (17-25, 25-23, 25-18, 28-26). Și, astfel, Cupa a luat drumul Băniei. Per total, au fost multe momente de echilibru, dar finalurile de set le-au fost favorabile craiovenilor. Setul al patrulea, de pildă, care foarte bine le putea reveni gălățenilor, a durat cel mai mult, iar egalitatea a persistat pe întregul parcurs. Deși la final băieții lui Sergiu Stancu au avut patru mingi de set (care ar fi însemnat 2-2 și set decisiv), n-au reușit să le fructifice.

"Am început bine, însă, în continuare, n-am mai putut ține ritmul, în timp ce craiovenii au fost mult mai motivați. Am pierdut un meci și un trofeu pe care le-am avut la îndemână", ne-a declarat Mirel Zaharescu, managerul clubului, un fost voleibalist de frunte.

CSM Arcada a început cu: Rață, Vilimanovici, Butnaru, Magdaș, Bala, Madsen - Kantor. Au mai intrat pe parcurs: Talpă, Smits, Lescov, Malescha și Cristudor.

Arbitrajul a fost asigurat de internaționalii Bogdan Stoica (București) și Paul Szabo (Oradea).

Galațiul rămâne cu două Cupe și două Supercupe, plus cele patru titluri de campioană a României. În acest sezon, CSM Arcada a trebuit să se mulțumească doar cu... titlul de finalistă.

Citit 747 ori Ultima modificare Luni, 20 Martie 2023 18:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.