Aştepta verdele pentru a deveni lider, dar a sucombat: 0-4 la Vaslui

Aştepta verdele pentru a deveni lider, dar a sucombat: 0-4 la Vaslui
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Îi trebuia o victorie ca să se distanţeze la două puncte în fruntea clasamentului şi a sfârşit dorindu-şi să se termine cât mai repede meciul * Formaţia gălăţeană a fost tamponată serios, absenţele lui Neagu şi Giurgiu (ca să nu-l uităm şi pe fundaşul stânga Sălăgeanu) fiind mai evidente ca niciodată *

FC VASLUI – OŢELUL GALAŢI 4-0 (2-0)

Meci de fotbal disputat luni seară în etapa a 7-a a Ligii I;

Stadionul „Municipal” – 2.000 spectatori;

Au marcat: Adailton 9’, 55’, Wesley 29’, Pouga 69’;

Cartonaşe galbene: Farkaş 48’, Hugo Luz 56’, Bello 85’;

Echipele utilizate:

VASLUI: Kuciak – Campano (85’ Gheorghiu), Papp, Farkaş, Hugo Luz – Gencev, Wesley, Pavlovici, Sânmărtean – Pouga (71’ Bello), Adailton (78’ Milisavljevici). Antrenor: Lopez Caro.

OŢELUL: Grahovac – Râpă, Sârghi, Sg. Costin, Ilie – Cojoc (46’ Iorga), Viglianti – Antal (66’ Ochiroşii), Paraschiv (46’ Borbely), Buş – Pena. Antrenor: Dorinel Munteanu.

Au arbitrat: Robert Dumitru (Braşov) – Micloş Nagy, Gero Szabo (ambii din Cluj-Napoca). Rezervă: Emil Voicu (Bacău).

Nici eu n-aş da la târnăcop

Fără Neagu şi Giurgiu, mijlocaşii centrali cu care Oţelul a fost în primăvară la trei puncte de cupele europene şi graţie cărora echipa urcase pe podium în acest start de sezon, formaţia lui Dorinel Munteanu e ca o maşină în pană.

De carburant, de cauciuc, de idei. Pur şi simplu, e altă formaţie, nu seamănă deloc cu entitatea care, cu o victorie la Vaslui, ar fi urcat pe primul loc în clasament, o performanţă de mult uitată.

În mai 2010, fără cei doi, Galaţiul pierdea lamentabil la Craiova, 0-3 cu Universitatea, iar incapacitatea de a acoperi hăul rămas în urma lor s-a soldat cu victime şi aseară, lângă Podul Înalt.

Viglianti şi Cojoc - altfel doi indivizi de ispravă - au fost depăşiţi de noua fişă a postului, aşa cum nici subsemnatul n-ar putea să dea la târnăcop nici măcar ocazional.

Gol invizibil şi cu ochelarii 3D

Primul gol n-ar fi fost văzut de portarul Grahovac nici cu ultima invenţie - ochelarii 3D: Adailton a bătut prin umbra zidului dunărean o lovitură liberă aparent banală şi s-a făcut 1-0 (9’). Până la 2-0 s-a căscat şi mai mult râpa dintre apărare şi atac, iar angajaţii lui Adrian Porumboiu abia aşteptau să-şi întărească avantajul de pe tabela de marcaj.

Şi a venit un corner de pe stânga: Wesley a avut timp să se asigure că nu-i pune nimeni beţe-n roate, iar fruntea sa dârză a împins balonul în aţe, făcându-l pe antrenorul spaniol al Vasluiului, Lopez Caro, să spere că nu va pleca prea curând din zona Huşi-Crasna-Bârlad (29’). Nu neapărat pentru frumuseţile judeţului vecin, ci pentru contractul gras pe care l-a prins în bătătura lui Porumboiu.

Gata cu abstinenţa Vasluiului

Deşi o victorie s-ar fi constituit în „verdele” pentru fotoliul de lider al ierarhiei Ligii I, roş-alb-albaştrii au continuat să înoate greoi printre valoroşii jucători vasluieni sătui de abstinenţa care le marcase debutul de sezon 2010-2011.

Şi au mai curs goluri între buturile lui Grahovac, urmaşii lui Ştefan cel Mare (deşi Wesley şi Pouga îi moştenesc mai degrabă pe turcii şi tătarii care-i dădeau târcoale) având ocazia de a face scorul campionatului.

Adailton a înscris cu un şut de la 14 metri, dar chişca a plonjat în plasă după ce a fost deviată de un gălăţean (55’), pentru ca Pouga să facă 4-0 cu un cap din careul mic (69’). Asta după ce Sânmărtean, care trecuse ca prin brânză şi ajunsese lejer în faţa goalkeeperului „oţelar”, lobase în bară.

Oţelul a fost călcat pe trecerea de pietoni tocmai când se pregătea să traverseze strada spre locul întâi…

Citit 1255 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.