Dublă victorie a echipelor gălățene
Foto: Sportul Ilustrat

Dublă victorie a echipelor gălățene
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

După excelenta performanță a primei echipe a Galațiului, cu o victorie formidabilă la Unirea Dej în Liga a II-a, cele două divizionare din Liga a III-a au răspuns în aceeași manieră. Ambele au avut evoluții foarte bune și au încheiat disputele cu fruntea sus.

Unirea Braniștea a primit vizita celor de la Metalul Buzău (locul 2 în play-off – care câștigase în tur cu 2-0). De data aceasta, elevii lui Ionuț Niculcea și-au propus o revanșă și au fost răsplătiți cu un succes, scor 1-0 (1-0). Unicul gol a venit în minutul 29, când Răducan a transformat un penalti pentru faultul asupra lui Murgoci.

În general, jocul a fost echilibrat, cu o ușoară superioritate a echipei gazdă. După gol, oaspeții au încercat o revenire, însă defensiva echipei noastre a fost la post. Învingătorii nu s-au mulțumit numai cu defensiva, ci au mai creat ocazii ofensive – printre care și o bară a lui Denis Cireș.

Echipa aliniată: Ursu – Mihai, Gâță, Enache, Hilohi – Murgoci, D. Cireș, Țicămucă, Răducan, M. Cireș – Docuz. Au mai intrat: Gherase, Manea și Țopa.

Clasamentul la zi din faza de play-off: 1. CSM Rm. Sărat 52 puncte (2-1 la Aerostar Bacău în weekend) 2. Metalul Buzău 48 p, 3. Unirea Braniștea 46 p, 4. Aerostar Bacău 34 puncte.

La Liești s-au întâlnit Sporting cu Viitorul Ianca, echipe conduse de doi antrenori gălățeni, Cătălin Savu, respectiv, Viorel Tănase. A rezultat un meci de luptă, încheiat cu succesul lieștenilor la limită, scor 1-0. ”O victorie în stil italian”, după afirmația tehnicianului gazdelor. Golul de trei puncte, care o menține pe Sporting în fruntea clasamentului din play-out (39 puncte), a fost marcat de Iordache (min. 24) – care a înscris dintr-o lovitură liberă.

Urmează în acest clasament, CSM Focșani 38 puncte (2-0 cu Dinamo Bacău), în timp ce Ianca a rămas departe, cu 26 puncte, pe locul al treilea.

Învingătorii au jucat în formula: Cilighidreanu – Ștefănescu, Munchiu, Maftei, Dima – Iordache, Iacob, Crihană, Stan – Chiriac (Grigoraș), Costea.

În weekendul viitor se va juca astfel: Unirea Braniștea – Aerostar Bacău, iar Sporting Liești se va deplasa la Dinamo Bacău.

Citit 1255 ori Ultima modificare Luni, 24 Aprilie 2023 13:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.