Splendidă performanță românească la Campionatele Europene

Splendidă performanță românească la Campionatele Europene
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Întrecerile actualei ediții a competiției continentale din Croația au evidențiat evoluțiile excelente ale lotului feminin de lupte libere. Șase fete puternice au luptat din răsputeri, patru dintre ele urcând pe podiumul de premiere. Și nu numai atât, două dintre acestea s-au aflat pe cea mai înaltă treaptă. Este o performanță excepțională, punctată și de președintele FR Lupte, Răzvan Pârcălabu: ”De mai bine de patru decenii, era așteptată o astfel de performanță”.

Laureatele cu aur sunt Andreea Beatrice Ana (categoria 55 kg) şi Alexandra Anghel (72 kg). Andreea Ana a obținut medalia de aur după ce a trecut categoric în finală de o sportivă din Ungaria, scor 8-0. Ea mai are în palmares două medalii de bronz, la numai 22 de ani.

Alexandra Anghel, în vârstă de 25 ani, este a doua performeră, ea depășind în finală o sportivă din Turcia.

Motivul acestor rânduri este dat și de performanța gălățencei Cătălina Axente (76 kg), care și-a trecut în palmares un binemeritat bronz, după ce s-a impus, scor 5-3, în finala mică, în fața unei ucrainence. Este a treia medalie de bronz a Cătălinei. Chiar dacă în prezent este legitimată la un club din Sf. Gheorghe, Cătălina s-a lansat în sport la Clubul Dunărea Galați, fiind descoperită și pregătită de antrenorul Dumitru Buleandră, unde a atins apogeul performanței.

A patra medalie a ”tricolorelor” (a doua de bronz) a fost câştigată de Kriszta Incze (categoria 65 kg).

Citit 816 ori Ultima modificare Marți, 25 Aprilie 2023 12:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.