Cel mai important meci indirect al Oțelului

Cel mai important meci indirect al Oțelului
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Gruparea gălățeană Oţelul are de așteptat până la startul meciului său un rezultat favorabil în partida indirectă a celor două contracandidate.

Parcursul bun al Oțelului în acest sezon a fost dublat și de rezultate indirecte, ce i-au permis echipei gălățene să ia un avans important față de principalele urmăritoare, Dinamo și Gloria Buzău, dar să se și apropie de primele două poziții din clasament.

De altfel, prima etapă a returului din play-off a debutat, sâmbătă, cu un rezultat pozitiv pentru Oțelul, la meciul Unirea Dej - Steaua CSA 1-1, iar trupa lui Dorinel Munteanu este la doar trei puncte distanță de bucureșteni. Luni se joacă un meci extrem de important pentru Oțelul, între Gloria Buzău și Dinamo. Cel mai bun rezultat pentru Oțelul ar fi un egal, dar în cazul în care o echipă va pierde va fi probabil eliminată din lupta pentru promovarea pentru locurile directe.

Meciul Gloria Buzău - Dinamo se joacă luni, 1 mai, va începe de la ora 17.30, în transmisiune directă pe Digi Sport 1, Prima Sport 1 şi Orange Sport.

Referitor la parcursul echipei sale de până acum, Dorinel Munteanu s-a declarat mulțumit de prima parte a fazei de play-off, în care Oțelul a strâns cele mai multe puncte, alături de Poli Iași. "Sunt mulțumit pentru că am obținut trei victorii. Sigur, dacă iau în calcul circumstanțele jocului cu Poli Iași din tur, în care am jucat în inferioritate numerică, pot spune că sunt mulțumit per total. Pentru noi începe de acum numărătoare inversă. Am discutat cu băieții și sunt convins că lupta se va duce până în ultima etapă. Sper să obținem cât mai multe puncte, ca să avem locul de promovare directă, dar dacă nu, vom fi pregătiți și pentru meciurile de baraj”, a spus Munteanu.

Următorul meci al Oţelului este la Iaşi, marţi, 2 mai, de la ora 17.30.

Surpriză la Galați: Braniștea a fost învinsă!

Runda din weekend n-a mai fost la fel de favorabilă ca precedentele pentru echipele gălățene din Liga a III-a. Dacă Lieștiul a învins la Dinamo Bacău, Unirea Braniștea a cedat acasă, tot într-un meci cu o formație băcăuană. Scorul jocului cu Aerostar Bacău a fost 1-2, după ce tabela a arătat egalitate la pauză. În general, meciul a fost echilibrat, oaspeții fiind mai buni în prima repriză, când au și deschis scorul, iar echipa noastră a avut o evoluție slabă. Unirea a egalat până la pauză, prin Răducan, jucând mai bine după reluare. Însă șansa n-a fost de partea gazdelor, după ce au fost ratate câteva ocazii clare, prin Murgoci și Țicămucă, plus o bară a lui Enache. Cei care au fructificat au fost oaspeții (pentru 2-1), iar punctele au plecat către Bacău.

Este un rezultat surpriză, în condiţiile în care cele două echipe erau despărțite în clasament de 12 puncte, iar Unirea venea după trei victorii, una dintre ele chiar în meciul tur cu Aerostar.

Echipa aliniată: Ursu - Mihai, Enache, Gâță, Hilohi - Murgoci, D. Cireș - Țicămucă, Răducan, M. Cireș - Docuz. Au mai jucat: Manea, Spânache, Țopa, Popa și Florea.

Sporting Liești a învins la Dinamo Bacău, scor 1-0, prin golul reușit de Alexandru Stan (min. 14), cu o execuție imparabilă la vinclul porții adverse.

Au fost și alte ocazii în contul lieștenilor, pe care le-au irosit Călin, Iordache, Crihană și Dima. Victorie meritată, după aspectul jocului.

Învingătorii au jucat în formula: Cilighidreanu - Ștefănescu, Munchiu, Maftei, Dima - Iordache, Iacob, Crihană, Stan - Chiriac, Călin. Au mai jucat: Grigoraș, Cucu, Angheluță.

Etapa viitoare va avea loc marți, când Unirea merge la liderul Rm. Sărat, și miercuri, cu Sporting Liești tot în deplasare la Voința Limpeziș, ambele în județul Buzău.

Citit 4351 ori Ultima modificare Luni, 01 Mai 2023 07:28

2 comentarii

  • postat de Gigel
    Luni, 01 Mai 2023 13:11
    95.76.37.***
    Sper ca stadionul este pus la dispozitia clubului din Branistea contra cost
    ca nu stam cu fundul pe bani. Se stie ca Liberty a pus la dispozitie clubului Otelul
    stadionul cu titlu gratuit cu conditia ca utlitatile si tot ce tine de administrarea arenei
    sa intre in sarcina clubului Otelul. Branist
    0
    0
  • postat de Mario
    Luni, 01 Mai 2023 10:39
    89.137.136.***
    Dacă am ajuns să ne preocupe alte meciuri...decât al nostru cu Iașiul...e grav...băi frate...toate meciurile le abordezi la victorie...și nu mai stai la mâna rezultatelor...steaua sigur n o s aibă drept de promovare...așa că dacă câștigi tot...ai promovat...asta e mentalitatea care ar tb să I domine
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.