Un şahist gălățean, în fața lui Garry Kasparov

Un şahist gălățean, în fața lui Garry Kasparov
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Gălățeanul Dragoș-Ștefan Leu (CSM Galați), unul dintre șahiștii de mare perspectivă din România, are ocazia să fie față în față cu multiplul campion mondial Garry Kasparov, renumit pe întreg mapamondul pentru titlurile sale.

Vineri, 5 mai, la București, Dragoș-Ștefan Leu a fost invitat să participe la simultanul susținut de marele campion. Kasparov se află la București în această săptămână pentru a da startul primei runde din cadrul circuitului internațional de şah, "Grand Chess Tour", competiție ce va avea loc între 5 și 15 mai. La turneu vor participa cei mai valoroși zece șahiști din lume.

Dragoș-Ștefan Leu, în vârstă de numai 11 ani (elev la CN ”Vasile Alecsandri”), este legitimat la CSM Galați și face parte din echipa națională de șah a României (categoria U12), având deja foarte multe medalii câştigate. De asemenea, Leu a fost cooptat de Federația Română de Șah într-un program de pregătire cu unul dintre cei mai buni antrenori din lume, marele maestru R.B. Ramesh. Toate aceste evenimente din jurul lui Dragoș-Ștefan Leu au menirea de a-l susține în ascensiunea carierei sale în sportul minții.

Citit 3165 ori Ultima modificare Joi, 04 Mai 2023 18:06

2 comentarii

  • postat de aurelian
    Sâmbătă, 06 Mai 2023 09:24
    5.13.131.***
    succes si poate ziarul va publica partida cu Kasparov, mult succes.....
    0
    0
  • postat de Violeta Ionescu
    Vineri, 05 Mai 2023 19:26
    5.13.229.***
    Succes din toată inima iți dorim, Dragoș, fiule!
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.