Unirea Braniștea, echipă-revelație în al treilea eșalon

Unirea Braniștea, echipă-revelație în al treilea eșalon
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

O grupare mică, însă cu multă dorință de performanță, aceasta este formația din județul nostru, Unirea Braniștea

A promovat în Liga a III-a, după ce mulți ani a stat în umbra celor din Slobozia Conachi (în campionatul județean). Anul trecut, după ce a obținut titlul pe plan local, a avut de susținut barajul cu reprezentanta Brăilei, Victoria Traian, pe care a depășit-o cu brio. Și-a adjudecat astfel statutul de promovată în cel de-al treilea eșalon - ligă de nivel național.

Un parcurs incredibil

Cei de la Braniștea au acordat toată atenția noii competiții, obținând rezultate favorabile în multe partide în care nimeni nu se aștepta. Au luptat de la egal la egal cu echipe ce aveau deja experiență în acest eșalon, precum Aerostar Bacău, Metalul Buzău sau CSM Rm. Sărat. Turul de campionat a fost încheiat cu bine, după care, până în iarnă, s-au mai jucat șase meciuri din retur. Bilanțul este cât se poate de grăitor: 15 meciuri, zece victorii, un egal, patru înfrângeri - 31 de puncte. Această zestre avea să o plaseze pe  Unirea (echipă care n-a avut teren propriu, ci a jucat pe unde a apucat în județ - inclusiv pe Stadionul "Oțelul") pe un excelent loc 3, după Rm. Sărat și Buzău. Conform calendarului competiției, în martie 2023 s-au disputat și celelalte trei meciuri rămase din sezonul regulat, cu Focșani și Brăila, ambele adjudecate cu 2-0, și la liderul CSM Rm. Sărat (0-2).

Bine și în play-off

În a doua fază a campionatului, Unirea Braniștea a participat în play-off, unde a susținut nouă meciuri, din care a câștigat cinci, două s-au  încheiat la egalitate și două au fost înfrângeri. Cele mai însemnate rezultate: de două ori 1-0 cu Aerostar, 1-0, 1-1 și 3-2 cu CSM Rm. Sărat, ori 1-0 cu Metalul Buzău. Punctele acumulate în sezonul regulat, plus cele din play-off au ajuns la totalul de 54, cu care Unirea a ocupat locul al treilea la final - la un pas de a prinde barajul de promovare (primele două locuri). Rezultatul unui singur meci decisiv i-a nemulțumit pe brănișteni, înfrângerea de acasă, 1-2, cu Aerostar. Cu victoria din acest meci s-ar fi reușit o performanță unică - clasarea pe locul al doilea și șansa de a promova în al doilea eșalon.

Lotul sezonului reușit

Acestea au fost atuurile echipei din Braniștea, echipa-revelație a întregului eșalon al treilea. Rezultate le-am amintit în rândurile anterioare, la care ar mai fi de adăugat faptul că, prin acestea, au depășit echipe cu state vechi, precum CSM Focșani, Sporting Liești sau Dacia Unirea Brăila. Stafful tehnic asigurat de Ionuț Niculcea și Alex Iliuciuc a fost ajutat de medicul Ion Ferdean și maseurul Lilian Ciontu, președintele clubului, Gheorghe Mogoș și managerul general Vali Vrânceanu.

Iată și jucătorii care au parcurs sezonul recent încheiat: Ursu, Butunoiu, Petrea - Popa, Mihai, Enache, Voicu, Gâță, Manea, Hilohi, Dima, Năpârlică, Murgoci, Postelnicu, D. Cireș, Florea, Țicămucă, Oniciu, Răducan, M. Cireș, Țopa, Docuz, Spânache, Duțu, Gherase și Stuparu.

Deocamdată, toată lumea se află în vacanță, iar reîntoarcerea la lucru pentru pregătirile noului campionat va avea loc în curând.

Citit 1776 ori Ultima modificare Marți, 06 Iunie 2023 07:39

1 comentariu

  • postat de Galateanul
    Marți, 06 Iunie 2023 16:26
    81.12.150.***
    Bravo ! O poza de echipa excelenta ! Succese !
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.