Noi ținte de transfer pentru Oțelul

Noi ținte de transfer pentru Oțelul
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Antrenorul Dorinel Munteanu caută soluții pentru a crea un lot cât mai competitiv pentru noul sezon din Superligă, mai ales că echipa sa va avea statut de nou-promovată.

Participarea Oţelului în prima ligă aduce și noi responsabilități, iar în acest sens este necesar un lot de jucători echilibrat valoric, dar  şi consistent din punct de vedere numeric. Având în vedere faptul că sunt cel puțin 42 de meciuri de disputat (30 în sezonul regulat, 9 sau 10 în play-out/play-off, plus minimum trei în grupele "Cupei României"), gălățenii au de adus mai mulți jucători în perioada următoare. În lotul actual sunt doar 24 de jucători, dintre care patru sunt portari, iar o parte dintre aceștia vor pleca. Așadar, sunt multe locuri libere în lotul Oțelului, chiar dacă ar fi să rămână toți cei actuali.

Noi ținte de transfer

După oficializarea semnării cu Relu Stoian (portar) și Alexandru Pop (atacant), cei de la Oțelul vizează și alte ținte de transfer. Astfel, gălățenii sunt interesați de alți doi jucători de la Gloria Buzău, ambii străini. Este vorba despre Ariel Lopez (28 ani) și Pablo Gaitan (31 ani). Primul este uruguayan, cu cetățenie spaniolă, şi poate evolua pe postul de mijlocaș central. Astfel, Lopez ar fi dublură pe post la mijlocul terenului pentru Ionuț Neagu sau Diego Zivulici. Iar Gaitan este argentinian și poate evolua ca extremă, atât stânga, cât și dreapta. Cum postul de extremă dreapta s-a eliberat complet la Oțelul, după eliminarea regulii de jucător U19 din Liga a II-a, iar Scocîlcă, Mitoi și Maxim au părăsit deja echipa, este mai mult decât necesar aducerea unor astfel de jucători. Gaitan joacă mai mult pe stânga, dar la nevoie poate evolua și pe partea cealaltă a terenului.

O altă țintă de transfer pentru Oțelul în această perioadă este atacantul Goodberg Cooper, care a retrogradat recent cu Chindia din prima ligă. Vârful ghanez, care deține și pașaport italian, a avut o perioadă bună la echipa din Târgoviște în sezonul regulat, când a reușit să marcheze de cinci ori în 21 de partide, plus o pasă de gol. În vârstă de 25 de ani, Cooper (1,90 m înălțime) s-ar potrivi stilului de joc al celor de la Oțelul, care au mai fost interesați de la Chindia și de un alt atacant, Daniel Popa, care între timp a semnat cu Universitatea Cluj.

Plecare în primul cantonament

Altfel, delegația gălățeană se pregătește de plecarea în primul stagiu de pregătire centralizată al verii. Sâmbătă dimineață, lotul Oțelului se va deplasa către Vatra Dornei, acolo unde va efectua, până pe 18 iunie, antrenamente cu specific de pregătire fizică. Pe 25 iunie se va merge într-un al doilea cantonament, în Austria, unde vor fi programate și câteva partide amicale.

Citit 8460 ori Ultima modificare Joi, 08 Iunie 2023 14:51

8 comentarii

  • postat de comunismul
    Sâmbătă, 10 Iunie 2023 19:02
    5.13.162.***
    mihai balasa s-ar putea sa nu ajunga la otelul galati! e in negocieri cu chindia targoviste! de asemenea mihai butean tot cu chindia targoviste s-ar putea sa semneze! in schimb alexandru tudorie ar putea sa revina!
    0
    0
  • postat de Mario
    Sâmbătă, 10 Iunie 2023 12:11
    89.137.136.***
    Astăzi spunea Munteanu că pleacă în primul cantonament...la Vatra Dornei...și vrea toți jucătorii care vor fi transferați...adică vreo 6 sau 7...să fie aduși la echipă...deocamdată sunt doar 3 sigur...de ceilalți 3...cei 2 mijlocasi sud-americani de la Buzău și atacantul de la Târgoviște...nu se mai aude nimic...ar mai fi tb și un fundaș lateral experimentat...nu știu ce au de gând...dar dacă nu I aduc măcar pe cei vehiculati în viața liberă...nu e bine...mai vedem ce se ntampla...oricum indienii n o să le de a nici un ban...au anunțat că sunt pe minus...
    0
    0
  • postat de Dante
    Sâmbătă, 10 Iunie 2023 11:56
    109.166.131.***
    Ionuț Vâna este liber, e gălățean din Micro 20!!! Strunit de Dorinel și-ar relansa cariera!
    0
    0
  • postat de Roman
    Sâmbătă, 10 Iunie 2023 11:18
    84.70.142.***
    Măcar 11 jucători buni ne ar trebui nu ca și număr ci și valoroși dar mai repede ca nu de alta dar începe campionatul.Hai ca puteți, miscati va mai cu talent nu în reluare....
    0
    0
  • postat de Pavelino
    Sâmbătă, 10 Iunie 2023 03:08
    86.124.200.***
    Daniel Celea (27 de ani), fundașul central și căpitanul Chindiei, rămâne în SuperLiga și după retrogradarea cu echipa din Târgoviște.

    Fundașul central a semnat cu Oțelul Galați, echipă nou-promovară!
    0
    0
  • postat de Mario
    Vineri, 09 Iunie 2023 10:43
    89.137.136.***
    Deocamdată...se tatonează...ciudat...păi Munteanu a spus că sâmbătă pleacă în primul cantonament și vrea până mâine toți jucătorii...inclusiv cei transferați la echipa...și așa e normal...cei 2 jucători de la Buzău sunt buni...peste ce avem noi în lot acum...pe cel de la Târgoviște nu l știu...dar antrenorul spunea că pe lângă Pop de la Dej...mai vrea cel puțin 6 sau 7...dacă vin cei 3...ar mai tb încă vreo 2...poate un fundaș central...și unul lateral...c a venit și Stoian portarul...și ar fi ok...cât de cât...am fi acoperiți pe toate posturile...
    0
    0
  • postat de asally
    Vineri, 09 Iunie 2023 09:22
    5.2.209.***
    Pensionarii platesc in cantonament, jumatate de bilet ?
    0
    0
  • postat de Gigi
    Vineri, 09 Iunie 2023 09:14
    95.76.37.***
    Acesti jucatori sunt cu mult sub ce are Otelul la ora actuala.
    Conducerea nu se poate orienta si-n alta parte?
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.