Viitorul uriaș al Galațiului a debutat în Liga Națională de baschet la 16 ani
Foto: Sportul Ilustrat

Viitorul uriaș al Galațiului a debutat în Liga Națională de baschet la 16 ani
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Eșecul celor de la CSM Galați din ultimul meci din Liga Națională, scor 69-92, de pe terenul lui CSM Tg. Jiu a adus și o parte pozitivă: primele minute la nivel de seniori pentru juniorul Cosmin Andrei Buboiu.

La cei 16 ani împliniți luna trecută, Cosmin Andrei Buboiu este un mic uriaș al baschetului gălățean, de la înălțimea celor 2 metri pe care îi măsoară și pe care îi combină cu abilități de baschet care-l transformă într-un sportiv de perspectivă. După ce s-a remarcat la nivel de juniori pentru Academia de Baschet Phoenix Galați - club la care a crescut, dar și la loturile naționale de juniori ale României la care a fost convocat cu regularitate, iată că a venit momentul mult așteptat și pentru a debuta la nivel de seniori.

Cosmin Buboiu a fost pe foaia de meci și la manșa tur cu CSM Tg. Jiu, dar emoțiile debutului s-au prelungit până la returul de afară. Acesta a reușit să aibă o evoluție foarte încurajatoare pentru primele sale minute la nivelul Ligii Naționale, cu două puncte marcate, patru recuperări, câteva alte contribuții ofensive de joc și apărare agresivă la adversarii săi cu mult mai experimentați.

"Pentru mine, experiența debutului în Liga Națională a fost extraordinară, datorită încrederii pe care echipa a avut-o în mine. Și mă bucur că am reușit să îmi îndeplinesc acest obiectiv important. Cel mai greu obstacol pe care a trebuit să-l trec a fost stăpânirea emoțiilor înainte să intru pe teren. Reacțiile primite din partea staffului și a familiei au fost foarte frumoase, am fost felicitat", ne-a spus Cosmin Buboiu.

Pentru coach Dixon

Debutul lui Cosmin la Liga Națională la o vârstă atât de fragedă este încununarea muncii antrenorului Dalibor Destanovici, cunoscut drept Dixon, cel care a decedat în urmă cu o lună, în timpul unui meci de baschet la Focșani. Cosmin a fost antrenat de Dixon în ultimii ani și era pe teren în momentul în care antrenorul său s-a prăbușit pe teren.

Sârbul a rămas în inima lui Cosmin, iar acesta își dorește să-l cinstească prin evoluții cât mai bune de acum înainte. "Când intru pe teren, mă motivează cel mai mult dorința de a-mi face antrenorii și familia să fie mândri de mine, dar în special pe coach Dixon, care, din păcate, nu mai este printre noi. Joc cu el în suflet în fiecare meci și îl voi purta oriunde mă duc. În viitor, mi-am propus să joc baschet la un nivel cât mai înalt și să învăț cât mai multe lucruri noi, dar în special să devin un model pentru următoarele generații", ne-a spus Cosmin.

Mândru de un debut bun al elevului său a fost și antrenorul Florin Nini, cel care i-a oferit minutele în teren. "Cosmin este un copil deosebit, care are multă dorință de reușită. Este clar că aici e doar momentul de debut, iar de acum înainte trebuie și mai multă muncă, pentru că doar așa se pot parcurge etapele unei cariere de sportiv profesionist", ne-a spus Nini.

Cosmin Buboiu este elev la Colegiul Economic "Virgil Madgearu" din Galați, pentru care a jucat și în campionatul de baschet dintre licee, iar pe lângă echipa de seniori, juniorul gălățean a avut de-a face şi cu antrenamente și jocuri pentru echipele de U16 și U18, plus acțiunile la lotul național.

Citit 3066 ori Ultima modificare Joi, 11 Mai 2023 07:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.