Vară fierbinte, cu multe modificări, la CSM Arcada

Vară fierbinte, cu multe modificări, la CSM Arcada
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Obișnuitele vacanțe de vară nu sunt neapărat perioade de odihnă pentru toată lumea. O bună parte se poate bucura de asemenea zile, dar, în această perioadă, sunt de rezolvat și o serie de activități.

La nivelul cluburilor sportive, de pildă, este multă treabă de făcut. Se știe, între două sezoane, majoritatea loturilor echipelor de volei (și nu numai) suportă schimbări esențiale. În plus, în această vară, jucătorii noștri de frunte, cei din lotul național, au fost prinși, până deunăzi, cu meciurile din ”Golden League” (unde s-au descurcat mulțumitor, păstrându-și locul în competiția continentală). După ce au avut mult de lucru într-o grupă cu Turcia, Portugalia și Danemarca, jucătorii lotului național (cu patru jucători de la CSM Arcada Galaţi) se vor alinia, la capătul unei foarte scurte vacanțe, la startul unei noi campanii de pregătire - cea pentru Campionatul European (28 august - 10 septembrie). Dar toate acestea la vremea lor.

Ce se întâmplă la clubul gălăţean

Deocamdată, referindu-ne la preocupările celor de la CSM Arcada, sunt multe probleme de rezolvat. Dar să le luăm pe rând.

Din vechiul lot de 14 jucători, deocamdată se poate vorbi doar de nouă. Șase au fost şi în sezonul precedent: Bala, Talpă, Cristudor, Butnaru, Lescov și Mihălescu, plus trei noutăți pe care se poate deja conta - Veniamin Aldea (Baia Mare), slovenul Urban Toman (libero, component al lotului național al Sloveniei, ultima oară la Budava - Muntenegru) și brazilianul Hugo Hamacher (trăgător secund, 32 de ani, ultima oară în Franța, la St. Nazaire). De notat că transferul brazilianului a fost realizat în ultimele ore!

Nu mai fac parte din viitorul lot, pentru că au semnat deja cu alte cluburi: Madsen (în Cehia), Malescha (în Germania), Sobirov (ajuns în Uzbekistan, unde a fost numit antrenor al lotului selecționatei de tineret). De asemenea, Smits a preferat Finlanda, iar Vilimanovici s-a întors în campionatul din Serbia. Acestora li se alătură și câțiva jucători români, care au ajuns la stadiul de a încerca și altceva, precum Alexandru Rață (trăgător de lot național), care s-a transferat în Belgia, în timp ce Kantor și Magdaș au ajuns la nou-promovata Corona Brașov.

Şase jucători pentru completarea lotului

La capitolul plecări, credem că s-a pus punct, dar cel al venirilor este extrem de actual. Dintr-o discuție cu managerul clubului, Mirel Zaharescu (un important om de volei), a rezultat că pentru completarea lotului ar mai fi vorba de cinci jucători. Sunt discuții, tratative - mai mult sau mai puțin avansate - ce urmează să fie rezolvate până la reunirea lotului. "Ne trebuie un principal, un jucător de zona patru, doi falși, un ridicător...", ne-a spus Zaharescu.

Pentru o perioadă, ca și anul trecut, pregătirile vor fi coordonate de Răzvan Tănăsescu, întrucât Sergiu Stancu va fi prins o vreme la activitățile lotului național, unde ocupă funcția de selecționer. Reunirea lotului echipei campioane se va produce la finalul lui iulie - începutul lui august. Sezonul oficial va demara cu Supercupa României (pe 1 octombrie), ce se va disputa între CSM Arcada și SCM "U" Craiova. Apoi, campionatul Diviziei A1 va începe la mijlocul lunii octombrie, când gălățenii vor juca pe teren propriu cu SCM Zalău.

Citit 1548 ori Ultima modificare Marți, 27 Iunie 2023 06:27

3 comentarii

  • postat de Ptr Relu...
    Joi, 29 Iunie 2023 23:47
    5.13.203.***
    Singurul club ?...Cred ca glumești ori nu știi istoria sportului gălățean ori ești sluga la Mantu...Ma opresc aici.Pune mana și citește flăcău.Sportul gălățean atât la sporturile de echipa cât și individual nu a dus lipsa de sportivi valoroși. Box,Atletism,Fotbal,Popice,Volei feminin etc,etc.
    0
    0
  • postat de @Relu
    Miercuri, 28 Iunie 2023 00:03
    86.124.200.***
    Dupa cum vezi, numele echipei este de cativa ani CSM Arcada. "M" de la Municipal. Deci sustinem si noi, prin Consiliul Local.
    0
    0
  • postat de Relu
    Marți, 27 Iunie 2023 09:28
    82.76.59.***
    Singurul club , ce a facut galatiul cunoscut in tara si nu numai, Arcada, cu performante deosebite.,sprijinitidoar de patronii firmei.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.