Buboiu și Brăilescu, prezență activă la Campionatul European

Buboiu și Brăilescu, prezență activă la Campionatul European
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Cosmin Buboiu și David Brăilescu sunt cei doi jucători gălăţeni Under 16 care s-au clasat pe locul al patrulea la Campionatul European de baschet, cu echipa națională a României. Cei doi nu doar au fost selecționați în lot, dar au avut și roluri active în echipă, fiind piese importante în reprezentativa ”tricoloră”.

Turneul s-a desfășura la Pitești, iar în grupa de calificare România a reușit să încheie pe primul loc, după patru victorii din tot atâtea partide: 72-50 cu Austria, 90-88 cu Islanda, 66-62 cu Georgia și 69-68 cu Bosnia-Herțegovina. În sferturile de finală a avut loc un meci dramatic împotriva Ungariei, care a necesitat prelungiri, după 73-73 în timpul regulamentar. În repriza suplimentară a fost 10-0 pentru România, iar cu 83-73, Brăilescu, Buboiu și colegii lor au intrat între primele patru echipe ale turneului.

Din păcate, în semifinale, România a cedat în fața Bulgariei, scor 56-67, la fel cum s-a întâmplat și în finala mică, 68-70 cu Georgia (echipă pe care o învinsese în grupe).

Per total, selecționata Under 16 a României a făcut o figură frumoasă la acest turneu final, arătând că este vorba de o generație de excepție. Iar mândria gălățenilor poate fi că printre sportivii din această generație se numără și doi sportivi din orașul nostru, Cosmin Buboiu și David Brăilescu (ambii legitimați la Academia Phoenix).

Citit 640 ori Ultima modificare Joi, 17 August 2023 09:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.