Volei. Selecționata ”tricoloră”, debut la Campionatul European

Volei. Selecționata ”tricoloră”, debut la Campionatul European
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

La începutul acestei săptămâni au debutat meciurile actualei ediții a Campionatului European de volei masculin, la care participă 24 de echipe. Sunt patru grupe a câte șase formații, iar selecționata țării noastre face parte din Grupa D. Meciurile ”tricolorilor” au loc în Israel, în timp ce grupele celelalte își dispută partidele în Italia, Bulgaria și Macedonia de Nord.

Selecționata României va susține cele cinci meciuri din grupă astfel: cu Portugalia (miercuri, 30 august), Israel (31 august), Turcia (1 septembrie), Grecia (3 septembrie) și Franța (4 septembrie). Este o grupă cu echipe puternice, greu de învins, dar băieții selecționerului Sergiu Stancu (antrenor și la CSM Arcada Galați) au urmat un riguros program de pregătire. Pe lângă zecile de antrenamente au avut loc și șapte meciuri de verificare pentru a fi stabilit potențialul de joc. Partenere în aceste jocuri au fost Macedonia de Nord, Cehia și Finlanda.

La pregătiri au participat 20 de jucători, în majoritate din campionatul intern, excepție făcând Aciobăniței (provenit din campionatul Franței). Din viitorul sezon, va fi vorba și despre Alexandru Rață, campion cu CSM Arcada, care va juca în Belgia. Venind vorba despre echipa gălățeană, să spunem că din lotul prezent în Israel mai fac parte Marian Bala și Andrei Butnaru, dar și Vlad Kantor, transferat între timp la Corona Brașov.

Mult succes băieților noștri, într-o competiție atât de importantă!

Citit 594 ori Ultima modificare Miercuri, 30 August 2023 01:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.