Oțelul, la primul obiectiv îndeplinit al sezonului

Oțelul, la primul obiectiv îndeplinit al sezonului
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Gălățenii au reușit să obțină calificarea în faza grupelor "Cupei României", după ce au câștigat cu 3-1 în deplasare cu FC Bacău (Liga a III-a)

Era foarte important pentru Oțelul să treacă peste deplasarea de la Bacău cu bine, din mai multe motive. Unul era legat de calificarea în faza grupelor "Cupei României", ceea ce aduce beneficii financiare și oferă satisfacții suplimentare fanilor, iar cel de-al doilea era pentru ca jucătorii să capete mai multă încredere în capacitățile proprii. Ambele au fost îndeplinite, întrucât Oțelul n-a avut nevoie de prelungiri pentru a se califica, ci a obținut prima victorie a sezonului, scor 3-1, în deplasare cu FC Bacău. Chiar dacă a întâlnit o echipă din Liga a III-a, se putea resimți o presiune suplimentară în tabăra gălățenilor, ceea ce ar fi putut îngreuna cu mult misiunea acestei victorii.

Italianul Cisotti a deschis scorul din penalti (min. 57), pentru ca peste două minute să înscrie și Adăscăliței, cu un șut plasat la colțul lung, din interiorul careului. Băcăuanii au ripostat printr-un penalti şi tot din lovitură de la 11 metri s-au distanțat gălățenii pe tabelă, de această dată cu execuția lui Ariel Lopez.

Antrenorul Dorinel Munteanu a făcut un mix între jucătorii care au evoluat mai puțin și câțiva titulari de bază pentru formula de start. De remarcat, în principal, revenirea în poartă a lui Dur-Bozoancă, după ce în vară a suferit o intervenție chirurgicală la umăr.

Iată echipa aliniată: Dur-Bozoancă - Adăscăliței, Yabre, Lopez, Jelev - Neagu, Zivulici, Jardan - Pop, Dimitrov, Bodișteanu. În repriza a doua au mai intrat: Cisotti, Maciel, Fatai și Tănasă.

Ca urmare a calificării în faza grupelor, cei de la Oțelul vor mai avea garantat cel puțin încă trei meciuri în "Cupa României", dintre care cel puțin unul va fi pe teren propriu.

În așteptarea primei victorii în campionat

După succesul de la Bacău, concentrarea lui Dorinel Munteanu s-a mutat deja spre meciul echipei sale de la Ploiești, cu Petrolul, din etapa a opta. Acesta este programat vineri, de la ora 18:30, așa că de joi se va efectua deplasarea. Presiunea este în continuare în tabăra gălățenilor, care după șapte etape n-au reușit să câștige niciun meci. Cu șase puncte în clasament, toate obţinute în urma unor remize, gruparea roș-alb-albastră rămâne în continuare pe loc de baraj (13), la patru puncte distanță de locul 6 (clasarea în play-off) și cu trei lungimi avans față de locurile de retrogradare directă. Un alt capitol la care Oțelul stă foarte prost este în continuare cel al golurilor marcate, având cele mai puține (5), la fel ca FC Botoșani.

Citit 1364 ori Ultima modificare Joi, 31 August 2023 07:01

1 comentariu

  • postat de Adrian O
    Joi, 31 August 2023 08:40
    5.2.205.***
    Pana in iarna , slabe sanse sa mai obtinem multe puncte, la o privire de ansamblu aruncata pe program
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.