România, calificare spectaculoasă în optimi

România, calificare spectaculoasă în optimi
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Parcursul echipei noastre în actuala ediție a Campionatului European de volei masculin este peste așteptări. Inițial a existat un obiectiv de două victorii, vizate fiind meciurile cu Israel și Grecia, dar până la urmă victoriile au apărut și din altă cu totul parte. Faptul că ”tricolorii” au atins o formă sportivă foarte bună o demonstrează traseul deosebit în cele cinci meciuri din Grupa D.  Am mai spus-o în aceste zile: 0-3 cu Portugalia, 2-3 cu Israel, 3-2 cu Turcia, 3-1 cu Grecia și, în special, 3-1 cu Franța. Ultima - o victorie istorică în fața campionilor olimpici, decisivă pentru calificarea în faza următoare. A fost o performanță apreciată de întreaga mișcare voleibalistică europeană. Aflată în primele patru echipe clasate în grupă, alături de Franța, Portugalia și Turcia, România a ajuns în optimile  de finală ale competiției continentale.

"Deja un obiectiv îndeplinit, o performanță. Acum vom putea juca mai relaxați, deși Croația pornește cu prima șansă. Este un adversar puternic, cu doi jucători care au evoluat și la Arcada în acești ultimi cinci ani de dominație gălățeană în competiția internă (Ivan Rajici şi Filip Sestan - n.a). Dar avem șansa noastră, credem în jucători, în priceperea staffului tehnic și sperăm într-un rezultat favorabil", ne-a declarat Mirel Zaharescu, un cunoscător al fenomenului, fost jucător și arbitru internațional.

Meciul România - Croația, din optimile de finală ale Campionatului European, va avea loc vineri, 8 septembrie, în orașul bulgar Varna, cu începere de la ora 17:30.  Adversarul este unul puternic, un continuator al voleiului din fosta Iugoslavie, dar nu invincibil. Avem încredere în forța echipei noastre, cu trei campioni de la Arcada în componență, Bala, Rață și Butnaru. Plus selecționerul Sergiu Stancu în frunte, ajutat de kinetoterapeutul Eugen Pascale.

Voleiul masculin de la noi are o prestigioasă istorie europeană. Din anii '50 până în 1989 a fost prezent la toate turneele finale - locul 1 în 1963, vicecampioană în '55 si '58, medalii de bronz în '71 și '77.  În ultima perioadă, au fost trei prezențe: 1995 - locul 12, 2019 - locul 21, iar la ediția actuală avem deja asigurată clasarea între primele 16.

Citit 709 ori Ultima modificare Joi, 07 Septembrie 2023 15:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.