"Cupa Arcada", câştigată de clubul organizator
Foto: Sportul Ilustrat

"Cupa Arcada", câştigată de clubul organizator
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Trei zile pline, pe placul amatorilor voleiului din Galați, au avut loc la Sala Sporturilor "Dunărea". Şi-au dat întâlnire patru echipe de frunte ale acestui frumos sport: Vojvodina Novi Sad (vicecampioana Serbiei), Dinamo București, Steaua București, plus multipla campioană CSM Arcada Galați. Chiar dacă majoritatea echipelor se află în perioada pregătirilor în vederea noului sezon, jucătorii au arătat destule lucruri frumoase.

A doua zi, plină de suspans

În prima zi, Dinamo și Arcada au obținut victorii la zero cu Vojvodina, respectiv, Steaua.

Mult mai animată a fost ziua a doua, începută cu un meci spectaculos, Steaua - Vojvodina 3-1. Sârbii și-au vândut scump pielea, după mai bine de două ore de joc. Echipa bucureșteană a trebuit să facă mari eforturi pentru a se impune și a făcut-o astfel: 28-26, 23-25, 38-36 (?!?) și 25-23. Apoi, băieții lui Sergiu Stancu au fost nevoiți să apeleze la toate resursele în disputa cu Dinamo (o contracandidată la titlu), câștigând tot cu 3-1 (25-23, 22-25, 25-16, 25-14).

Sâmbătă s-au jucat doar câte trei seturi

Organizatorii turneului au hotărât, împreună cu echipele oaspete, ca meciurile din ultima zi să se desfășoare pe parcursul a doar trei seturi. Interesant a fost derbiul celor două echipe bucureștene, Dinamo - Steaua, prima impunându-se cu 2-1 (victorie decisivă în disputa pentru locul al doilea). Atractivă a fost și partida gălățenilor cu oaspeții sârbi, care au arătat unele virtuți nesesizate în primele meciuri. Sârbii au condus tot timpul primului set, egalarea s-a produs spre final, iar tabela s-a închis la 30-28 pentru gălățeni. Actul al doilea s-a încheiat cu 25-22, ceea ce consemna victoria gălăţenilor, dar s-a mai jucat un set, conform înțelegerii. În ultimul set i-au fost oferite toate minutele tânărului Ioan Verciuc - un elev sucevean de 15 ani și jumătate. Acest ultim set i-a revenit Vojvodinei (15-13), scorul final fiind astfel 2-1 pentru campionii noștri.

În cele trei zile extrem de utile pentru staffurile tehnice, care au avut prilejul să-și verifice grupările în condiții de joc, gălățenii - cu o  singură excepție - au trimis în arenă întregul lot existent: Lescov, Mihălescu, Hamacher, Lopez, Woch, Gergye, Talpă, Butnaru, Bala, Cristudor, Verciuc. A rămas alături Beniamin Aldea (sosit de la Baia Mare), care are ușoare probleme medicale. Lotul celor de la CSM Arcada se va completa în curând cu iranianul Javad, finlandezul Nikula și slovenul Toman - încă aflaţi la selecționatele țărilor pe care le reprezintă.

Premierea, ca de obicei!

Se știe, din edițiile trecute, că organizatorii sunt extrem de generoși când vine vorba de trofee. Ceremonia a început cu premierea unor foşti jucători de mare valoare: George Kramer, Jean Preda, Traian Antonescu, încheindu-se cu surpriza momentului - Filip Despotovski (cel care și-a pus amprenta pe evoluția echipei CSM Arcada). Pentru cei care n-au aflat încă, macedoneanul Filip are și cetățenie română, dobândită în perioada în care a jucat la Galați.

Au urmat premianții: jucătorilor de pe toate posturile, cel mai tânăr participant - Ioan Verciuc, antrenorii secunzi și principali de la cele patru echipe. În încheiere au fost chemați căpitanii echipelor, care au primit cele patru supercupe, în ordinea clasamentului final: 1. CSM Arcada, 2. Dinamo, 3. Steaua, 4. Vojvodina.

Citit 905 ori Ultima modificare Luni, 18 Septembrie 2023 06:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.